1 kaşık yetiyor: Köpüklü kahve için gereken püf noktası sırrı! Fincana dalga dalga yayılıyor
Herkesin anneden, babadan kalma bir kahve tarifi vardır. Peki, bol köpüklü kahvenin sırrı nedir? İşte Köpüklü kahve için gereken fincandan taşıran püf noktası...
Her gün 1 fincan kahve içenlerdenseniz, bilirsiniz ki kahvenin köpüğü lezzeti kadar önemli. Kahveyi şöyle bol köpüklü yapmak tam bir sanattır. Ama birkaç püf noktasıyla her fincanda o nefis köpüğü yakalayabilirsin. İşte en önemli ipuçları...
1. Soğuk Su Kullan
Mutlaka soğuk içme suyu kullan. Bu, kahvenin yavaşça ısınmasını sağlar ve köpüğün oluşmasına yardımcı olur. Her fincan için yaklaşık 1 Türk kahvesi fincanı su yeterlidir.
2. Ölçüyü İyi Ayarla
Her fincan için 1 tepeleme tatlı kaşığı kahve yeterli.
Şeker tercihe göre (az şekerli için 1 çay kaşığı, orta için 2, şekerli için 3 çay kaşığı)
Oranı iyi ayarlamak, hem kıvam hem köpük için önemli.
3. Pişirirken Karıştırma!
Ocağa koymadan önce şeker, kahve ve suyu iyice karıştır. Ama ocağa aldıktan sonra asla karıştırma. Karıştırmak köpüğü bozar.
4. Kısık Ateş
Kısık ateşte pişir, sabırlı ol. Kahve yavaş yavaş köpüklenmeli. Çok hızlı pişerse köpük az olur veya kaybolur.
5. Köpüğü Fincana Önce Al
Köpük oluştuğunda önce bir kaşıkla köpüğü fincana pay et. Sonra kahveyi yavaşça üzerine dök.
6. Cezve Tercihi
Bakır cezve, ısıyı iyi ilettiği için köpük performansı daha iyidir.