• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yemen'de 5 milyondan fazla kişi daha gıda ve temiz sudan yoksun kalabilir

Yeniakit Publisher
2020-06-02 12:43:54 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
 Yemen'de 5 milyondan fazla kişi daha gıda ve temiz sudan yoksun kalabilir

İSTANBUL (AA) - Uluslararası yardım örgütleri, bağışların azalması ve mevcut zorluklar nedeniyle yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayıldığı Yemen'de 5 milyon 500 bin insanın daha temel gıda maddeleri ve temiz sudan yoksun kalacağı uyarısında bulundu.

İngiltere merkezli yardım kuruluşu "Save The Children"ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Yemen'deki insani durumu görüşmek amacıyla video konferans yöntemiyle bir araya gelen 24 uluslararası yardım örgütü ortak bildiri yayımladı.

2020 yılında Yemen için çalışan yardım kuruluşlarına yapılan bağışlarda, geçen seneye oranla 82 milyon dolarlık bir düşüşün öngörüldüğü, bu durumun da yaklaşık 5 milyon 500 bin insanı etkileyeceği belirtildi.

Bağışlardaki düşüşün sahadaki yansımalarına ve muhtemel tehlikelerine de değinilen bildiride, mobil klinik hizmetlerinin yapılamayışı, örgütlerin Yemenlilere temiz su tedarikinin azalması gibi nedenlerin koleranın patlak vermesi ve Kovid-19'un yayılmasını tetikleyebileceği kaydedildi.

Bildiride, Yemen'de şu anda 20 milyonun üzerinde insanın, gıda yardımına muhtaç olduğu, ülkedeki tüm ailelerin yarısının borçlanarak gıda satın aldığına dikkat çekildi.

Yemen'deki son verilere göre Kovid-19 nedeniyle 80 kişi hayatını kaybetti, 323 kişide virüs tespit edilmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23