• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Taşerona sanki kadro verilmiyor!

13 Ocak 2018
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

Hükümet tarihi bir adım attı. Bir milyon kardeşimize kadrolu iş imkânı sağlanıyor. Seçim öncesi hükümet programına konulduğu zaman hayal ürünü diyenler olmuştu. Kaynak nerede? Para nerede diyenler vardı. Kapitalizmin ve Liberalizmin insanımızı ve emeğini sömürdüğü bir dönemde atılan bu büyük adımın halkımıza iyi anlatılması lazım. AK Parti hükümetleri ve Sayın Erdoğan’ın devrim niteliğinde büyük projeleri hep oldu. Otoyollar, havaalanları ve sağlık reformları bunlardan sadece bir kaçı.

Son yıllarda atılan en önemli adım, taşeron firmalarında köle gibi çalıştırılanlara kadro verilmesidir. Eski sistemde şirketler para kazanıyordu. İnsanımız asgari ücrete açlığa mahkûm edilmişti. Taşeron şirketlerinde çalışanlar insanın emeğini sömürüyorlar onları köle gibi kullanıyorlardı. İnsan emeği ve alın terine değer verilmiyordu. Taşeron şirket sahipleri tabiri caizse malı götürüyor işçi ay sonunu zor getiriyordu. Cumhurbaşkanımız bu köle düzenine bir son verin dedi.

Taşeron konusunda en büyük eksiklik Çalışma Bakanlığının bu büyük devrimi iyi anlatamayışıdır. Her konuda Cumhurbaşkanımızdan yardım beklemeyin. Şaka değil kardeşim, tarihi bir adım atıldı. Kusura bakmasın ama bakan hanım bu büyük devrimi iyi anlatamıyor.

Bu yasal düzenlemenin düğün ve bayram olduğunu halkımıza anlatmak lazım. Bir vatandaşımız işe girmek için, kadro almak için aylarca kırk tane kapıyı çalıyordu. Kadro almak için rüşvet verenler, torpil arayanlar vardı. İnsanımız günlerce vekillerin, bakanların kapısında nöbet tutarlardı. Şimdi bu konuda önemli bir adım atıldı. Artık kimseye yalvarmaya gerek yok.

Hükümet bizlerin onurlu bir şekilde yaşamamız için torpili aradan kaldırıyor ve herkese kadro veriyor. Milyonlarca insanın hayatını güzelleştirecek bir adım atılmış ancak bu konu iyi izah edilemiyor. Hükümetimiz çok büyük bir mali yükün altına giriyor. Avrupa ülkeleri dahi böylesi bir devrimi yapamaz.

Hatırlayın Anasol-M hükümetleri döneminde maaş bile verilemiyordu. IMF kapılarında, Dünya Bankası kapılarında para dilenirlerdi. AK Parti iktidara geldi önce IMF’yi kovdu. Daha sonra Dünya Bankasını kovdu. Eskiden IMF işçi alma, memura zam yapma, bütçeyi bozma derdi. Coteralli diye bir İtalyan IMF yöneticisi ikide bir gelir bize talimat verirdi. Türkiye nereden nereye geldi. Bu atılan taşerona kadro adımı o kadar büyük bir adım ki davulla zurnayla sevinmek lazım. Ancak ben bu konunun iyi anlatıldığı kanaatinde değilim.

Öte yandan; bu yasada bazı eksiklikler var. KİT’lere, bazı belediye çalışanlarına hak verilmiyor. Madem bu kadar büyük adım atıldı onlara da kadro verilmesi çok iyi olur. Kadro alamayan kırk elli bin kişi kaldı. Bu kesimin gürültüsü çok çıkıyor. Sanki kadro verilmiyormuş gibi konuşuluyor. Öte yandan, kadrolaşma konusu iyi anlatılamadığı için dağ fare doğurdu havası veriliyor.

Bu konuyla ilgili iyi bir kriz yönetimi yapılmalıdır. Vatandaşımızın derdi iş aştır. Halkımızın oy verirken birinci baktığı unsur ekonomik durumudur. Ekonomik durumu iyi olursa hükümeti destekliyor. Kadro hadisesi önemlidir. Halkımızın ekmeği büyüyecek. Yıllık izin kullanacak. Bayramlarda, resmi tatillerde izinli olacaklar. İnsan olduğunu köle olmadığını hatırlayacaklar. Bu büyük icraatı milletimize iyi anlatmak gerekir. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23