• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

CHP mi Erdoğan mı kadına değer veriyor? 

19 Aralık 2023
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

 

Önceki akşam TBMM’de kadın hakları tartışması çıktı. 

Sanki kadını bir tek CHP savunuyor! Fırsat buldukça AK Parti ve Erdoğan’ı yerden yere vuruyorlar. CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, mecliste yapığı konuşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin kadın ve çocuk yoksulluğunun çözümünden uzak olduğunu öne sürdü. 

Türkiye’de kadınlar için bir kara düzenin hüküm sürdüğünü savunan Özcan, “Bu düzenin sicilinde şiddet var, yoksulluk var, işsizlik var. Bu yılın 11 ayında 286 kadın cinayeti, 218 şüpheli kadın ölümü yaşandı” dedi. Bunun üzerine Ak Partili kadın vekiller tepki gösterdiler. Ayrıca meclisi terk ettiler. Bu bayağı ve seviyesiz üslubu kınadılar. 

Oysa Cumhuriyet tarihi boyunca en çok kadın milletvekili ve belediye başkanı Ak Parti döneminde seçildi. Bazıları lafını etti ancak kadına Erdoğan sahip çıktı. 

Kadın hakları denilince başta Ak Parti olmak üzere muhafazakâr çevreler sürekli eleştirilir. Kadına değer vermeyen bir parti olarak lanse edilmeye çalışılır. Oysa AK Parti döneminde kadın sosyal yaşamın tüm alanlarında yer aldı. Kadın milletvekilleri, valiler ve belediye başkanları var. 

 Daha düne kadar okuması bile engellenen bir ülkemiz vardı. Başörtülü kardeşlerimiz üniversitelere giremiyorlardı. 28 Şubat süreci ve öncesinde üniversite kapıları başörtülü kadınlara kapalıydı. Kadının hayatın her safhasında olmasının önünü Erdoğan açtı. Daha düne kadar jakoben laikler başörtülü bayan denilince evde otursun derlerdi. Onlar sadece fabrikada çalışsın, evde temizlikçi olsun derlerdi…  

CHP’li siyasiler, yazarlar, akademisyenler sürekli kadın haklarından söz ederler. Hatta Ak Parti nezdinde muhafazakar değerleri eleştirirler. Güya muhafazakarlar kadının sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyeceksin dermiş gibi çirkef cümleleri bile savunurlar. Oysa kadına değer vermeyen onlardır. Bizim inancımıza göre cennet annelerin ayakları altındadır. Kadın hayatın her safhasında yer alır. Kadını bir cinsel meta olarak görenler onlardır. Kadın aklıyla, birikimiyle hayata katılmalıdır. 

Fatma Şahin örnek model… 

 Kadın bir süs eşyası değildir. Bazı jakoben beyaz Türkler kadını sosyal yaşamda görmek adına onu sömürürler. Kadın sadece fiziği ile olsun aklıyla olmasın derler. Kadın bir sömürü aracı haline getirilir. 

Gazetelerde, tvlerde, sinemalarda çıplak resimleri ile olsun isterler. Kadını bir meta olarak görürler . Oysa AK Parti kadının birikimine bakar, ufkuna bakar. 

 Cumhurbaşkanımız Gaziantep şehrine Fatma Şahin’i belediye başkanı yaptı. Bugün tüm Türkiye’de belediyecilikte çığır açtı. Birikimi ve ufku ile etkili oldu. Muhalefet partileri bile örnek alıyor. Fatma Şahin belediye başkanı adayı olunca bazı çevreler tepki gösterdi. Ama ne oldu. Çok başarılı oldu. 

Cumhurbaşkanının yüz akı oldu. 

Bir de CHP’li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na bak. Aydın’da tek bir dikili ağacı yok. Sürekli yolsuzluklarla anılan birisi oldu. Hizmet yok. Kadın olmak belediye başkanı olmak için tek gerekçe olamaz. Birikimli olması da gerekir. Ak Parti ise birikime, vizyona bakar. Fatma Şahin Gaziantep’in 50 yıllık su sorununu çözdü. Bu ilimiz kurak bir iklime sahip. Buna rağmen su sorunu çözüldü. Oysa CHP’li Ankara ve İstanbul Belediyesi su sorununu çözemedi. Şehre bir metreküp su getiremediler. 

Bakın Gaziantep dünya ile yarışıyor. 

Kadın bir belediye başkanı örnek oluyor. 

CHP kadın edebiyatı yapar. 

Ak Parti ise kadına sahip çıkar. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yusuf Duman

Vallaha Ak Parti iyi mi yaptı kötü mü yaptı kafam karışık. Kadın para kazandı mı anne olduğunu unuttu. CHP'nin tuzağına düştü sanki.

Erdem

Senelerdir binlerce kadın katledildi bunda akpartinin vebali yok mu!Körü körüne Tayyip Erdoğanı savunacagına madalyonun öteki yüzüne bakmayı ihmal etme
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23