• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Sürece herkes dahil olmalı’

Yeniakit Publisher
2015-01-28 08:05:00 - 2015-01-27 23:33:05
‘Sürece herkes dahil olmalı’

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ile Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASSAM) üyeleri tarafından 7 ilde yapılan çalışmanın ardından hazırlanan “Çözüm Sürecinin Ulaştığı Aşamada ASDER-ASSAM” raporu sonuçları paylaşıldı.

İSTANBUL - Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ile Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASSAM) üyeleri tarafından 7 ilde yapılan çalışmanın ardından hazırlanan “Çözüm Sürecinin Ulaştığı Aşamada ASDER-ASSAM” raporu sonuçları paylaşıldı.

Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan ASSAM Başkanı Adnan Tanrıverdi, araştırmayı Hakkari, Van, Şırnak, Mardin, Batman, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da yaptıklarını anlattı.

Rapora göre bazı il ve ilçelerdeki emniyet güçlerinin nitelik ve nicelik olarak takviye edilmesi bunun yanı sıra örgüt elemanlarının dağdan indirilmesi için af müessesinin işletilmesi gerektiğini söyleyen Tanrıverdi, “Ancak her ne şekilde olursa olsun eline silah almış, silahlı eğitim yapmış örgüt elemanı ve yandaşına, meşru düzenin emniyet, güvenlik, asker ve bürokrat kadrolarında görev verilmeyeceği belirtilmelidir” dedi.

HÜKÜMET DESTEKLENMELİ

Bölge insanının değerlerini özümsemiş kamu görevlilerinin yetiştirilmesi, ekonomik imkanların arttırılması, küçük ölçekli sanayi yatırımlarının teşvik edilmesi konularına değinen Tanrıverdi, “Çözüm süreci ülkemizin batısı tarafından da benimsenmeli, üniversitelerimiz, eğitim kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, mülki ve mahalli idare birimleri, cemaatler, kanaat önderleri, fikir kulüpleri, sanat dünyamız, basın ve yayın kuruluşlarımız, genel seferberlik ilan ederek,  yapacakları seminer, panel, sempozyum, toplantı ve gösteri gibi açık/kapalı alan faaliyetleri ile hükümetimizin doğru yoldaki girişimini desteklemelidir” diye konuştu.

SÜREÇTE HIZLI HAREKET EDİLMELİ

ASDER Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan da “Güneydoğu’da ciddi bir beklenti oluştu. Bu beklenti 6 ay içerisinde yani seçime kadar hayal kırıklığı ile biterse Türkiye’de gecikmeden istifade etmek isteyenler var” diye konuştu. Bu nedenle en kötü anlaşmanın belirsizlikten daha iyi olduğunu dile getiren Tarhan, bu konuda hızlı karar verilmesi gerektiğini vurguladı.     

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23