• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Süper güçler Erdoğan’ın liderliğine karşı

Yeniakit Publisher
2017-05-30 07:13:00 -
Süper güçler Erdoğan’ın liderliğine karşı

Azerbaycan Halk Cephesi Partisi (AHCP) Genel Başkanı Razi Nurullayev, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği biçimde güçlenmesinin ve bölgedeki süreçlere etki etmesinin dünya güçlerinin işlerine gelmediğini söyledi.

MUHAMMET KUTLU / ANKARANurullayev, Yeni Akit gazetesine yaptığı özel açıklamada, dünyanın süper güçlerinin Türkiye’ye karşı diş bilemesini doğrudan Erdoğan’ın liderliğine karşı bir tavır olarak nitelendirdi. 

16’NCI EKONOMİ KISKANDIRDI

“Türkiye dünya ekonomisinin 16. en büyük devletidir. Ekonomik açıdan güçlü ve bağımsız devletler her zaman güçlü olurlar. Türkiye de gücünü ekonomik gelişiminin artması sonucunda kazandı” ifadelerini kullanan Nurullayev, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsi politik özellikleri, azmi ve iradesi sayesinde Türkiye her zaman olduğundan daha güçlü, daha fazla etki gücüne sahip bir devlete dönüşmüştür. Şunu belirtmeliyim ki, Türkiye’nin Sayın Erdoğan’ın istediği biçimde güçlenmesi ve bölgedeki süreçlere etki etmesi dünya güçlerinin işlerine gelmiyor. AB bundan hoşlanmıyor ve kesinlikle Türkiye’yi bölgede süper güç olarak görmek istemiyor. Bunun için de Türkiye’nin elinin, kolunun bağlanması için belli gizli işler yapılacak, ama umuyorum ve inanıyorum ki, kardeş ülke bu sıkıntılardan de yüzünün akıyla çıkacaktır.” 

ERDOĞAN, PLANLARI ALTÜST ETTİ

AB ülkeleri ile siyasi gerginlikler yaşamasının da Türkiye’nin büyümesinin hazmedilememesinden kaynaklandığını belirten Nurullayev, şunları söyledi: “Şu anda Avrupa Birliği’nde etki sahibi olan Almanya’yla Türkiye’nin ilişkileri çok gergin. Fransa’da Ermeni lobisi çok güçlüdür. Avusturya’yla ilişkiler zaten her zaman gergin olmuştur. Referandumun sonucu olarak Erdoğan’ın daha da güçlenmesi dünya güçlerinin planlarına asla uygun değildi ve onlar bunu beklemiyorlardı. Küresel güçler Türkiye’nin başında Sayın Erdoğan’ı görmek istemiyor. ‘Dünyanın süper güçlerinin Türkiye’ye karşı diş bilemesi coğrafi ve devlet olarak Türkiye’ye değil de, Sayın Erdoğan’ın liderliğine karşıdır’ da diyebiliriz. Türkiye, NATO’nun Ortadoğu’da gören gözü, vuran elidir. Türkiye`nin bölgede denge rolünü korumasını bilmesi ve daha da güçlenmesi gerekiyor.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23