• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sapkınlara fren! Valilik yasakladı...

Yeniakit Publisher
2017-11-16 11:17:00 - 2017-11-16 11:26:15
Sapkınlara fren! Valilik yasakladı...

Avrupa’nın en büyük LGBTİ nüfusuna sahip olan Almanya’nın, Ankara’da Alman LGBTİ Film Günleri düzenlemesine Valilikten yasaklama geldi.

ÇINAR DEMİR / ANKARA Avrupa’nın en büyük LGBTİ nüfusuna sahip olan Almanya’nın, Ankara’da Alman LGBTİ Film Günleri düzenlemesine Valilikten yasaklama geldi. Valiliğin aldığı karara akademisyenler ve STK temsilcileri de olumlu karşıladılar. Valilik yaptığı açıklamada, sözkonusu etkinliğin halkı kin ve düşmanlığa sürükleyebileceğine dikkat çekerek bu kararın alındığını bildirdi. 

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Ankara kararını yerinde bulduklarını ifade eden Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, şunları ifade etti: “Bizler çoğunluğu Müslüman bir halk olarak LGBTİ tercihlerin insan fıtratına aykırı olduğunu ve inancımızla uymadığını söylüyoruz. İnsanların cinsel tercih problemleri olabilir. Hormonel birtakım sıkıntıları olabilir. Önemli olan fıtrata uygun şekilde bunların tedavi edilmesi ve fıtratın gerektirdiği doğrultuda yola devam edilmesidir. Bunların sinema filmleri ile normalleştirilmeye çalışılması dramatize edilmesi kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir. Batı’nın kendi değerlerini kitle iletişim araçları ile bize dayatmasına da kesinlikle izin vermemeliyiz.

“HEDEF KÜLTÜREL EMPERYALİZM”

TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz de, şunları dile getirdi: “Milletimizin değerlerini normal yollarla sarsamayan Batı, kendi sapkınlıklarını Müslüman ülkelerde yaymak gayretiyle hedeflerine ulaşmak istiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Almanya ve benzeri ülkelerin bu tip etkinliklerdeki asıl hedefi kültürel emperyalizmden başka bir şey değildir. Sadece İslami açıdan değil insanlık adına da utanç verici nitelikteki bu filmler bir özgürlük alanı olarak da asla değerlendirilemez.”

EN ÇOK LGBT'Lİ ALMANYA'DA

Berlin merkezli Alman araştırma şirketi Dalia GmbH tarafından 2016 yılında, 28 AB ülkesinden 10 bin kişi ile görüşülerek, Avrupa çapında yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, Almanların yüzde 7.4’ü kendilerini LGBTİ olarak tanımlıyor. Almanya, bu oranla Avrupa’da LGBTİ nüfus büyüklüğü bakımından ilk sırada yer alıyor. Araştırma sonucu genel olarak Avrupa’da yaşayanların, yüzde 5.9 oranla kendisini LGBTİ olarak tanımladığını ve yüzde 8.6’sının heteroseksüel olmadığını belirttiğini gösteriyor.

İLK EŞCİNSEL EVLİLİK

Almanya’da haziran ayında parlamentoda kabul edilen ve eşcinsel çiftlerin de evlenmesine olanak sağlayan yasa 1 Ekim’den itibaren yürürlüğe girdi. Yasanın yürürlüğe girdiği ilk gün, ülke genelinde 30 kadar çift “evet” dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23