• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Marka projelerin yeni adresi Başakşehir

Yeniakit Publisher
2015-08-14 09:33:00 -
Marka projelerin yeni adresi Başakşehir

2015 yılının ilk yarısında gerçekleştirilen konut pazarı araştırması İstanbul'da markalı yeni konutların adresinin Başakşehir olduğunu ortaya koydu.

Nitekim, son 5 yıl içerisinde TOKİ ve Emlak Konut GYO’nun Kayaşehir ve Bahçekent bölgelerindeki arsaları için gerçekleştirdiği ihaleler markalı konut üreticilerini de bu ilçeye çekti. Son iki yıl içinde Artaş, Tahincioğlu, Cihan İnşaat ve İZKA kazandıkları ihalelerle kendi markalarıyla üretime koyuldu.

 

Bir dönem dar ve orta gelirli grubun ilgi gösterdiği Başakşehir son yıllarda üretilen markalı konut projeleriyle öne çıktı. Yeni projelerde metrekare satış fiyatlarının minimum 3.500 lirayı bulduğu ilçede başlaması planlanan konut projelerinde 5 – 6 bin lira seviyeleri konuşuluyor.

 

Kanal İstanbul, 3. Havaalanı, 3. Köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ve nitelikli konutlar… Hepsinin geçtiği ya da bulunduğu ilçe hangisi derseniz cevabımız Başakşehir olacaktır. Nüfusu 400 bini geçen ilçe, ard arda başlatılan inşaatlar kadar teslim süreci devam eden projelerle dikkat çekiyor. Bu dikkat nüfus hareketlerine de yansıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde ilçenin nüfusunun 1 milyonu aşması kaçınılmaz. 2008 yılında ilçe olarak sınırları belirlenen Başakşehir hem kuzey hem de batı yönünde gelişme sağlıyor. Peki bölge hangi projelerle cezbediciliğini arttırıyor ve bundan sonra hangi gelişmelere gebe?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

İşte Mehmet Canıtatlı’nın izlenimleri eşliğinde bu sorunun cevabı:

 

 

*Üçüncü köprü bağlantı yolları Kayaşehir'den geçiyor.

 

*Kanal İstanbul’un güzergâhı yine Başakşehir ilçesinin sınırları içinden geçecek.

 

*İlçenin modern yapılaşmaya müsait en uygun bölgeleri Altınşehir'deki Güvercintepe, Şamlar, Kayabaşı olarak görülmekte.

 

*Avrupa yakasında son 5 yıldır üretilen nitelikli konut projelerinin büyük bir kısmı bu ilçenin sınırları içinde yer almakta.

 

*TOKİ, Emlak Konut ve Kiptaş’ın ön ayak olduğu projeler hem oturumculara hem de yatırım niyeti olanlar için fırsat şeklinde algılanıyor.

 

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminden bugüne önem verilen ilçede ulaşım çalışmalarına da büyük paylar ayrılıyor.

 

*Erdoğan’ın yıllar önce Avrupa yakasında kurulması için işaret ettiği ‘Bir milyon nüfuslu şehir’ bu ilçemizin sınırları içinde bulunuyor.

 

*Sonuç olarak son 10 yılda gayrimenkul değerlerinde maksimum 8 kat artış söz konusu. Bölgedeki lüks konut projelerinin metrekare fiyatları 6 bin lira sınırını aşmış durumda.

Ulaşıma büyük yatırım:

 

*İlçede bugüne kadar dengesiz olan ulaşım yatırımları masaya yatırılıp özellikle Bahçeşehir bölgesi için yeni plan ve projeler gündeme getirildi.

 

*Marmaray projesinin Hadımköy’e kadar uzatılması planları var.

 

*Kuzey Marmara bağlantı yolu Hasdal mevkiinden başlayıp Alibeyköy barajı önünden Gazi Mahallesi arkası, Başakşehir Belediye binasının önünden Güvercintepe'ye bağlandı. Bu güzergâhın Çatalca'da üçüncü köprünün bağlantı yoluyla buluşması söz konusu.

 

*Başakşehir’de 2012 sonu itibarı ile 101 bin adet daire varken bu sayıda gözle görülür bir artış söz konusu. Üstelik bunun yüzde 30’u markalı konutlardan oluşmakta.

 

Tahincioğlu Nidapark’la Başakşehir’de

 

Bugüne kadar Nidapark markasıyla girdiği tüm semtlere değer katan Tahincioğlu Gayrimenkul de Başakşehir'de butik bir projeye imza atıyor. Nidapark Başakşehir adıyla satışa çıkan projede 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi daireler ile 48 adet ticari ünite yer alacak. Lansmanı eylül sonunda yapılacak olan projedeki dairelerin minimum fiyatı ise 496 bin lira. 5 bloklu projede büyüklükleri 59 ile 314 metrekare arasında değişen dairelerin anahtar teslimi ise Ekim 2017’de yapılacak.

Katılım bankasından kredi imkânının sunulduğu Nidapark Başakşehir projesinde bay ve bayan kapalı yüzme havuzları, fitness salonları, saunalar, hamamlar ve buhar odaları, masaj odaları, kafeterya ve lounge, çocuk kulübü gibi sosyal donatıların yanı sıra kapalı ve açık otopark alanları, çok amaçlı salon ve mescit yer alacak.

 

Nidapark Başakşehir’de lansman başlangıç fiyatları (TL)

142- 146 metrekare 2+1 daire: 496 bin

175- 193 metrekare 3+1 daire: 661 bin

222- 314 metrekare 4+1 daire: 858 bin

 

 

Avrupa Konutları’nın son yıldızı Başakşehir’de

Emlak Konut GYO‘nun ihalelerinden başarılı sonuçlar alan Artaş İnşaat, Başakşehir Kayabaşı 6. Etapta yer alan 89 bin 246 metrekarelik arazi üzerinde Avrupa Konutları Başakşehir adıyla yaklaşık 120 bin metrekarelik konut alanına imza atacak. Şirketin patronu Süleyman Çetinsaya, ilk harcın mart 2016’da atılacağını açıkladı. Dairelerin metrekare birim fiyatının 5.000 liranın altında olmayacağı tahmin ediliyor.

 

 

Vadişehir’de ikinci etap hazırlığı

Başakşehir’de Irmak Group, Çolakoğlu Yapı, İntes ve Bordo İnşaat ortaklığında mart ayında hayata geçirilen Vadişehir projesindeki dairelerin büyük bir kısmı sahiplerini buldu. 200 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde 10 farklı daire tipinde 650 konut ve 60 cadde mağazasından oluşan proje; Başakşehir 1. Etabın yanı başında, metro durağına yürüme mesafesinde, Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Okulu’na komşu konumda yükseliyor. Ortakların, etap etap inşa etmeyi planladıkları projeye Sular Vadisi’ne benzer bir atmosferde yeni sakinler kazandırması bekleniyor.

 

 

Fuzul Vadi Yaka’ya hazırlanıyor

Evila, Olimpa Rezidans, Kent Ariva, Olimpa AVM, Meva Evleri gibi tamamlanan projeleri ile inşaatı devam eden Olimpa Park Plus’a imza atan Fuzul Grup, sonbahar’da yine Başakşehir’de yaklaşık 400 konutluk projesinin inşaatına başlayacak. Teknik hazırlıkları devam eden proje, özellikle Fuzul Grubun sadık müşterileri tarafından beklenirken şirket yeni müşteri kitlesi için de tanıtım çalışmaları yürütecek. Ailelere hitap edecek olan geniş alanlı dairelerin yer alacağı projede ticari üniteler de planlanıyor.

 

Park Mavera 2. Etap

Mülkiyeti Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na ait olan ve Kayabaşı bölgesinde hayat bulacak Park Mavera projesinin ikinci etabı da Makro İnşaat ve Akyapı Ortaklığı imzasıyla hayat bulacak. Projede 14 bloklu 544 konut ve 292 dükkânlık bir ticaret merkezi yer alacak. 2+1, 3+1, 4+1 tipi dairelerden oluşan proje için lansman takvimi ise 2015 sonbaharı.

 

En büyük proje Vaditepe’de kampanya

KİPTAŞ’ın Başakşehir’in Bahçeşehir bölümünde hayata geçirdiği 4 bin konutluk dev projesi Vaditepe Bahçeşehir’in teslim tarihi yaklaşırken son 300 daire sahiplerini bekliyor. 322.084 liradan başlayan fiyatlarla satışlar devam ederken faiz farkı alınmadan daire sahibi olmak mümkün. Kaba inşaatın bittiği projede blokların birçoğunda iç aksanlar tamamlanırken ilk teslimlerin ekim ayında yapılması planlanıyor. Vaditepe Bahçeşehir’de iki ay sonra teslim, 24 aya kadar vade farksız ödeme imkânı sunuluyor. Ayrıca projeden daire sahibi olmak isteyenler yüzde 25 peşinatla farklı alım seçenekleri de sunulmakta. 84 dönüm arsa üzerinde Bahçeşehir göletine nazır konumda olan Vaditepe Bahçeşehir’de; kapalı yüzme havuzu, fitnesscenter, sauna, Türk Hamamı, açık spor alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları, geniş yeşil alanları gibi bütün sosyal donatılarıyla şehrin içinde doğanın içinde yemyeşil bir yaşam sunuyor.

 

Vaditepe Bahçeşehir’de son fırsat kampanyası fiyat aralığı (TL)

121 metrekare 2+1 daire: 322.084 - 412.063

155 metrekare 2+1 daire: 438.330 - 483.189

164 metrekare 3+1 daire: 486.331 - 564.749

174 metrekare 3+1 daire: 457.178 - 509.458

175 metrekare 3+1 daire: 586.111 - 608.103

202 metrekare 4+1 daire: 498.523 - 687.902

340 metrekare 5+2 dubleks: 1 milyon 223.246 -1 milyon 337.979

 

 

TOKİ’den konut atağı

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Kayaşehir bölgesinde bahar aylarında satışa çıkardığı 1.500 konut haricinde, 4.500 konut inşa ettiklerini açıkladı. Turan, bu yıl içerisinde konutları alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlara arz edeceklerini söyledi. Kayaşehir bölgesinde bir mahalle konseptinin olduğunu belirten TOKİ Başkanı Turan, ‘’ Altı ay sonra, bir yıl sonra TOKİ’nin üreteceği konutlar Türkiye’ye çok daha ciddi değerler katacak” dedi.

 

Başakşehir daha da değerlenecek

Gayrimenkul değerleme uzmanlarına göre son yıllarda Kayabaşı odaklı gelişen ilçede primlenme oranları her gün artıyor. 3. Havalimanı ile gelişime hız katan Kayabaşı bölgesi en hızlı gelişen bölgelerin başında yer alıyor. Bölgedeki markalı konut projelerinde satış fiyatları 3.900 - 4.700 TL/m2 aralığına ulaştı. geçen yıla göre yaklaşık yüzde 12 – yüzde 17’lik bir artış söz konusu. İhalesi eylül ayında yapılacak Ataköy- İkitelli metro hattı da ilçenin merkezle bağlantısında büyük rol oynayacak.

 

 

Başakşehir’e değer katan 10 proje

 

Park Mavera : Makro İnşaat &Akyapı

Vaditepe Bahçeşehir: KİPTAŞ

Vaditepe Gölevleri: Binres İnşaat

Vadişehir: Irmak Group, Çolakoğlu Yapı, İntes ve Bordo

Meydan Dükkânları :Makro&Akyapı

Evvel İstanbul: İntaya- EYG- İntes

Avrupark: Emlak Konut & Cihan İnşaat

Asmalı Evler: Dekar Yapı

Emlak Konut Ayazma Konutları

Bahçekent Flora: İzka- Sıtar- Dağ İnşaat

 

Mehmet Canıtatlı – emlakrehberi / 14 Ağustos 2015

 

UYARI: Bu haber kaynak gösterilmeden ve izinsiz kullanılamaz. Sitemizde yer alan haberlerimizin izinsiz yayınlanması halinde yasal haklarımızı kullanacağız

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23