• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP ateşle oynuyor

Yeniakit Publisher
2014-10-30 07:50:00 - 2014-10-29 21:46:48
HDP ateşle oynuyor

7 Ekim’de yaptığı sokak çağrısı ile Türkiye’yi savaş alanına çevirip 40’tan fazla kişinin ölümüne yol açan HDP, yeni bir sokak çağrısı yaparak, asıl meselenin ‘Kobani’ olmadığını gözler önüne serdi.

IŞİD’in Kobani saldırılarını bahane ederek 7 Ekim’de vatandaşlara “Sokağa çıkın” çağrısı yapan ve 40’dan fazla kişinin ölümüne neden olan HDP, kana doymadı. Terör örgütü PKK’nın siyasi organı HDP, 1 Kasım’da halkı yeniden sokağa çıkmaya ve “Demokratik eylemliliği yükseltmeye” çağırdı. Bölgedeki kanaat önderlerinden ise bu çağrıya sert tepkiler geldi.

HDP’DEN BİR KANLI ÇAĞRI DAHA

Dış güçlerin maşası olan ve Türkiye’nin gelişmesini istemeyen terör örgütü ve siyasi uzantısı partiler, halkı tahrik etmeye devam ediyorlar. 7 Ekim’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın provokasyon çağrısıyla ülkeyi ateş yerine çeviren terör örgütü militanları 40’dan fazla kişinin ölümüne neden olmuşlardı. Aradan yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen HDP’nin kana ve savaşa doymadığı görülüyor. HDP, 1 Kasım’da yapılacak Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) karşıtı küresel eylem için sokağa çıkma çağrısında bulundu. Partiden yapılan yazılı açıklamada, “Halklarımızı 1 Kasım’da bir kez daha sokağa çıkarak küresel eyleme güç vermeye çalışıyoruz” ifadesi kullanıldı. “IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı Kobanê halkının direnişi bu eylemle bütün dünya tarafından selamlanarak desteklenecek. Yüz binlerce sivil, modern tarihin en vahşi soykırımıyla tehdit edildi. Kobanê halkı ve YPG/YPJ güçleri, IŞİD teröristlerinin vahşi saldırılarına karşı basit silahlarla direniyor” denildi. Uluslararası güçlerin ve isimlerinde kendilerine destek vereceğinin belirtildiği açıklamada halk serhildana (ayaklanmaya) davet edildi. Açıklamada hükümetin IŞİD’e destek verdiği iftirası da atıldı.
HDP’nin bu kanlı çağrısına tepkiler gecikmedi. Bölgenin önde gelen kanaat önderleri, HDP’yi sert bir dille eleştirerek ölen 40 kişiyi hatırlattılar. Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle ismini vermek istemeyen bir kanaat önderi, “HDP, halkı sürekli galeyana getirmek istiyor ve bu durum örgütün işine yarıyor. HDP, 1 Kasım tarihini ‘Kobani günü’ ilan etti ve Kobani üzerinden halka PKK propagandası yapıyorlar” dedi. PKK’nın bölgede etkinliğinin çok arttığını belirten kanaat önderi, halkın baskılara dayanamadığını kaydetti. Kanaat önderi şöyle konuştu: “IŞİD’e karşı bölgeden büyük bir tepki var ve bu durumu PKK ve HDP çok iyi kullanıyor. Ancak örgüt IŞİD’e karşı bir araya gelmiş toplulukları birkaç provokatör ile devlete yönlendirmeye çalışıyor ve zaman zaman da başarılı oluyor. Böyle ortamlarda PKK kendi propagandasını yapıyor ve halkı yanına çekmeye çalışıyor.”

VATANDAŞLAR İSYAN EDİYOR

HDP’nin 1 Kasım çağrısına duyarlı vatandaşlardan da tepkiler geldi. Vatandaşların büyük bir çoğunluğunun bu eylemlere katılmak istemediği, ancak PKK’nın baskılarına boyun eğmek zorunda kaldıkları belirtildi. Gazetemize bilgi veren esnaflar, PKK’nın baskıları yüzünden iş yapamadıklarını dile getirirlerken, bölge ekonomisinin her geçen gün biraz daha kötüye gittiğini aktardılar. 1 Kasım’da HDP’nin çağrısına uymak istemediklerini ve işyerlerini açarak ailelerine ekmek götürmek istediklerini vurgulayan esnaflar, işyerlerinin açılması halinde örgüt mensupları tarafından yağmalanmasından korktuklarını söylediler. Geçmiş yıllara göre PKK’nın bölgede daha etkin olduğunu belirten vatandaşlar, bölgenin artık çekilmez bir hal aldığını ifade ettiler.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23