• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ertuğrul Günay aday olacak mı?

Yeniakit Publisher
2015-04-06 15:38:00 - 2015-04-06 15:46:26
Ertuğrul Günay aday olacak mı?

AKParti'den istifa eden Ertuğrul Günay, 7 Haziran seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’nu perşembe günü makamında ziyaret etmesiyle CHP'den kontenjan adayı olacağı iddia edilen İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Bu seçimde aday değilim. Seçimleri gözlemleyeceğim. Sonuca göre ihtiyaç varsa belki yeni bir siyasi harekette elimi taşın altına koyarım. Türkiye yolunu bulmuşsa ona destek olurum. Bireysel bir arayışım yok" dedi.

CHP'DEN ADAY OLACAĞI KONUŞULUYORDU

AK Parti'den istifa eden bağımsız İzmir Milletvekilli Ertuğrul Günay'ın perşembe günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etmesi CHP'den kontenjan adayı olacağı iddialarına neden olmuştu. Günay, belediye ziyaretinde EXPO 2020 yarışında İzmir'in rakipleri arasında yer alan Sao Paulo Belediyesi Meclis Başkanı Antonio Donato ve beraberindeki meclis üyelerine "Hoşgeldiniz" dediğini, heyetle 1.5 saat görüştüğünü ve heyete gösterdiği ilgi nedeniyle de Kocaoğlu'na teşekkür ettiğini anlattı.

"ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYARIM"

Günay, milletvekilliği arayışında olmadığını kimseyle temasa geçmediğini belirterek, şunları söyledi: "Türkiye için batı demokrasisini, AB yörüngesinde insan haklarına, hukuku dayanan bir demokratik yönetimi çok önemli görüyorum. Bu konuda umut vaat eden siyasi akımlara bu seçim kampanyası içinde destek olacağız. Türkiye böyle bir çıkış yolu bulursa bizim için sevindiricidir. Bu seçimde aday değilim. Seçimleri gözlemleyeceğim. Sonuca göre ihtiyaç varsa belki yeni bir siyasi harekette elimi taşın altına koyarım. Türkiye yolunu bulmuşsa ona destek olurum. Bireysel bir arayışım yok. AKP'den istifa ederken milletvekilliği arayışında olmadığımı söylemiştim. Bu çizgimde de tutarlı olmak istiyorum."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23