• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CIA ajanı Tanrıkulu hala suspus

Yeniakit Publisher
2016-10-25 07:15:00 - 2016-10-25 00:40:07
CIA ajanı Tanrıkulu hala suspus

Yıllardır hakkındaki “TR 705 koduyla çalışan CIA ajanı” olduğuna dair haberleri tekzip etmeyen Diyarbakır eski Baro Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, son dönemde CHP’yi adeta PKK’nın payandası haline getirdi. Tanrıkulu, “CIA ajanı” olup olmadığına dair sorulara cevap vermekten kaçmayı sürdürüyor.

MEHMET ÖZMEN / ANKARAMartayında PKK’nın Kızılay’da düzenlediği terör saldırısı sırasında, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, PKK’nın kanalı olarak bilinen Med Nuçe’nin canlı yayınına çıkarak örgüt propagandası yapmıştı. Ayrıca Sezgin Tanrıkulu, bir çok defa terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’yi de savunan açıklamalarda bulunmuştu.  

CHP’nin 24. Dönem Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na ilişkin  “TR 705 koduyla çalışan CIA ajanı” dediği için disiplin kuruluna sevk edilerek parti yönetimi tarafından cezalandırılmıştı. 

“CIA AJANI MISINIZ?” SORUSUNA CEVAP VERMEKTEN KAÇIYOR

Akit, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun “CIA ajanı” olduğuna dair iddiaları bir çok haberleriyle gündeme getirmişti. Muhabirlerimiz, haberleri hazırlamazdan önce CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na ulaşarak, “Sayın Sezgin Tanrıkulu, sizin ‘TR 705 koduyla çalışan CIA ajanı olduğunuz iddia ediliyor. Siz gerçekten de CIA ajanı mısınız ve bu yöndeki iddialara neden cevap vermiyorsunuz?’ sorusunu yöneltmiş ancak Tanrıkulu her defasında bir çok bahaneyle cevap vermekten kaçmıştı.  

YAZILI OLARAK SORDUK AMA YİNE SES ÇIKMADI

Objektif gazetecilik gereği haber yapmadan önce CHP’li Tanrıkulu’na hakkındaki iddiaları yeniden sormak istedik. Bütün iletişim mecraları aracılığıyla yazılı olarak  “Siz TR 705 koduyla çalışan bir CIA ajanı mısınız?” diye sorduk fakat her zamanki gibi cevap alamadık. 

İŞTE TANRIKULU’NUN CEVAP VERMEKTEN KAÇTIĞI SORULAR: 

Sürekli PKK ve onun Suriye uzantısı PYD’nin propagandasını yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na yazılı olarak sorduğumuz soruları aynen paylaşıyoruz: 

“Akit Gazetesi olarak hakkınızda bugün bir haber çalışması yapıyorum. Uzun bir süredir bir çok basın yayın organlarında hakkınızda  “TR 705 koduyla çalışan CIA ajanı Sezgin Tanrıkulu” haberleri yer almaktadır. Bu haberleri bugüne kadar tekzip ettiğinizi görmedik. Bu bakımdan aşağıdaki sorularımızın tarafınızca cevaplandırılmasını rica ederiz.

1- İddia edildiği gibi siz “TR 705 koduyla çalışan CIA ajanı”mısınız? 

2- Bugüne kadar hakkınızda yayımlanan “CIA ajanı Sezgin Tanrıkulu” haberlerini neden tekzip etmediniz?  

3- Bir Amerikan istihbaratı olan CIA ‘nın TBMM’DEKİ temsilcisi ve sözcüsü siz misiniz ?

4- Akit olarak bu soruları daha önce size telefonda sormak istedik fakat sürekli bir bahaneyle neden geçiştirme gereği duydunuz? (Tıpkı bugün ‘Ben şuanda cezaevindeyim’ diyerek kapattığınız gibi!)

5- Gerek TBMM ve gerekse CHP içindeki çalışmaların tüm detaylarını CIA’YA aktarıyor musunuz ? 

6- CIA ‘dan aldığınız talimatlar doğrultusunda siyasi çalışmalarınız olmuş mudur? 

7- PKK ve PYD’yi canhıraş şekilde savunmanız CIA’nın size verdiği bir görev midir?

CHP’DE TANRIKULU’NU  KİM KORUYOR?

¥ “TR 705 koduyla 

çalışan CIA ajanı mısınız?” sorularına hiç bir şekilde cevap vermeyen ve hakkında çıkan haberleri tekzip etmeyen Sezgin Tanrıkulu’nun terör örgütlerine kol kanat germesinden ve CHP’nin terör örgütlerine yakınlaşmasından parti içinden rahatsızlık duyan milletvekilleri bulunuyor. Hem parti içinden ve hem de parti tabanından ciddi tepkilerin odağında bulunan Sezgin Tanrıkulu’nu CHP’de kim ya da kimler tarafından korunduğu merak ediliyor.  

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23