• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Orhan Gencebay yıllar sonra o sırrını ilk kez anlattı! Hayranları şaştı kaldı

Türk müziğinin usta ismi Orhan Gencebay, önceki günlerde katıldığı bir programda mesleğe başlama hikayesine dair bilinmeyenlerini ilk kez anlattı. "Hiçbir zaman paranın esiri olmadım. 'Türk müziğinde ne yaparım, sazımı nasıl çalarım?' Bunların derdindeydim" diyen usta sanatçının ilk plağını çıkarma anısı izleyenleri ekran başına kilitledi.

15 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Talat E

Ben 15 yaşımdan beri Orhan Gencebay hayranı olan 65 yaşına gelmiş biriyim. Onun şarkılarını çok sevdik, gençliğimiz onunla geçti. Yalnız sanatını değil, insanlığını, efendiliği, o ağır bağlılığını da çok sevdik Bir Orhan Gencebay daha gelmeyecek. Sağlığında bilelimkıymetini. Berhudar olsun.
  • 3 Yıl Önce

Hasan Erata

O. Gencebay, Türk Müziği'ne çok şey katmıştır. Çok kişilere de yön vermiş yardımcı olmuştur. İnançlı dürüst ve örnek bir sanatıdır. Çoklarının dediği gibi AKİL ve siyasi kimliğini belli etmesi gereksizdir, O'na yakışmadı. Hele Rexone reklamı da kendisine hiç yakışmadı. Ama gönül bu yine de kendisini ve kişiliğini hayranım. Ayrıca her konuda kendisini yetiştirmiş bilgi sahibidir.
  • 3 Yıl Önce

Sıradan vatandaş

Ama maalesef şarkplarında hep kadere isyan ve şirk cümleleri var ferdinin müslümünde öyle dinlememek lazım
  • 3 Yıl Önce

Murat Tulum

Sayın O. GENCEBAY, 1969 yılında 12 yaşımda iken başladığım Ortaokul birinci sınıfindan beri diyebilirimki bulunduğum yerdeki en fanatik Gencebay hayranı bendim, 1969 yılındaki ilk plâğınız "Bir Teselli ver " den 2020 li yılına kadar çıkarmış olduğunuz tüm plâklarınızı ezberlemişimdir. Ama ne yazıkki "Paranın esiri hiç olmadım" sözü pek yerine oturmadı. Para karşılığı oynadığınız "Rexona" reklamı yılların sanatçısını zaten Akp'ye olan açık desteğiniz nedeniyle düşüşe geçen sanat hayatınızı bir anda bitiriverdi. Benim anlamadığım kadarıyla sizin hiçbir siyasi oluşumunun içinde olmanıza ve onların destegine ihtiyacınız yoktur. Onların sizin gibi büyük bir Sanatçının desteğine muhakkak ihtiyacı olabilir ama sizin açık açık taraftar olmanız hayran kitleniz tarafından hoşgörü ile karşılanmaz. İşte bu nedenledirki yıllarca kalbimin derinliklerinde yaşattığım GENCEBAY benim için ölmüştür.
  • 3 Yıl Önce

H . S.

Sayın Murat Bey Öyle haklısınızki Bende çok Severdim Ama benim için de hiç artık Acaba fakirlere yardım ediyormu? Geçenlerde okumuşdum Karısı bayan hanım efendi bir. çöpçü kadına güzel davranmadı Madem Paraya önem vermiyor olara versin parayı?

Ahmet koç

evet katılıyorum. saf bir Anadolu çocuğu
  • 3 Yıl Önce

Sevda yıldız

Bu adam niye şarkı söylemiyor bilen varmı
  • 3 Yıl Önce

Mert

Yaşlandı artık bu saatten sonra söylemez sanırım. Sizin bildiğiniz birşey varsa söyleyin bizde bilelim kardeşim.

Hamit Altınbaş

yaşlandı...

Usat

Eski sanatcılar deger bilirdi bugün ṣımarıklık üç kuruṣ kazanan pislikler devletini karalar milletini beĝenmez teröre destek verir. Deger yok kendini ünlü gören gazetelere yalvarır haber yapılsın diye yok soyundu yok sacı yok bilmem neyi sanat ? O yok degerler yok
  • 3 Yıl Önce

birileri ...vur patlasın çal oynasın derdinde

bu dünyaya sazlı sözlü yaşamak için gelmedik !! Ruhun gıdası ALLAHı anmaktır...gerisi geçici heveslerdir..mezara girince bunlar sorulmayacak..
  • 3 Yıl Önce

Mert

Abi orda bizede torpil geçersin artık değilmi, Benim yalnız 6 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz, yalan dolan, gasp, hırsızlık, ondan bundan rüşvet almak gibi suçlarım yok. Sadece Namaz ve Oruç yok. Bunlar hafifletici neden sayılmazmı.

Mustafa 55

Samsun'lu Hemşehrim Allah uzun ömürler versin Adam gibi adamsın
  • 3 Yıl Önce

Murat Tulum

Bir Antalya'lı olarak Gencebay'ın büyük bir hayranı iken bir Samsun'ludan daha çok sayar ve severdim, Ne zamana kadar? taki hiç ihtiyacı olmadığı halde Akp saflarında yer tutup Akil adam rolü safsatasından sonraki Rexona reklamlarındaki rezalete gelinceye kadardı.

.....

İşte Anadolu çocuğu Allah uzun ömürler versin inşaallah.Dunya için ahiretini bozmayan gerçek müslüman.
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23