• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Vehbi Kara
Vehbi Kara
TÜM YAZILARI

Modern Köleliğin Sonu Kitabı

04 Eylül 2020
A


Vehbi Kara İletişim: [email protected]

ABD'den kitaplarım daha dün geldi. Korona salgını nedeniyle yayınevinin kargo şirketi, Türkiye ve Avrupa’da dağıtım yapamıyor. ABD’de bulunan bir arkadaşıma gönderdim sağ olsun o da bir şekilde bana ulaşmasını sağladı.

“The End of Modern Slavery” yani Modern Köleliğin Sonu kitabı; Bediüzzaman Said Nursi'nin "Beşer esir olmak istemediği gibi ecir olmak da istemez" sözünden esinlenerek kaleme alınmıştır. Zaten kitabın alt başlığı da bu sözdür.

Kitabın içeriğine gelecek olursak; günümüzde çok yaygın olan ücretli sistemin gerileyerek azalacağını sosyolojik ve tarihsel gelişmeler ışığında izah etmektedir. Ayrıca haftada birkaç saat ücretli olunmasının dahi modern bir kölelik olduğu anlatılmaktadır.

Kısaca ücretli dönemin insanların iktisadi olarak özgür olmak istemesiyle birlikte gücünü yitireceğini ve bunun yerine insanların çoğunun kendi işinin sahibi olacağını öngören bir çalışmadır. Elbette Bediüzzaman gibi büyük bir İslam aliminin eserlerini referans alarak incelemesi kitabın en güzel taraflarından bir tanesidir.

Eğer karton kapaklı kitabı kargo sorunu nedeni ile alamıyorsanız üzülmeyin. Amazon şirketi aynı zamanda 5 dolara elektronik kitap olarak da satış yapabiliyor. Bilgisayarınıza indirip okuyabilirsiniz. Kim bilir; belki de yarının dünyası hep bu usulle olacak.

İlginç bir husus da şudur: Bu kitabı neşrederken 1 sent dahi masraf yapmadım. Hazırladığım kitabı Amazon Şirketinin KDP isimli servisinin yönlendirmesi ile yayınladım. Bunun için ilgili internet sitesinden gerekli şartları yerine getirip uygulama programını yükledim.

Eğer editörler onay verirse kitabınız yayınlanıyor. İşlem çok hızlı ve kolay gerçekleşiyor. Bir haftada siz de yabancı bir yayın evinde kitabınızı neşredebilirsiniz. Yeter ki yayınlanmaya değer bir fikriniz olsun.

Bu yeni yayıncılık şekli geleceğin dünyasını anlamamıza da yardımcı oluyor. Güzel bir fikri olan insanlar yayınevlerinin peşinde koşmak zorunda kalmıyor. Yüksek paralar ödeyip maddi zorluklar içine girmiyor. Demek ki "paran kadar konuş" devri sona ermektedir. Bunun yerine "fikrin kadar konuş" devri başlayacaktır.

Elbette yaşadığımız yüzyıl Kuran'ın parladığı ve onu en güzel tefsir eden eserlerin öne çıktığı bir dönem olacak. Çünkü para ve iktidarın yerini muktezai hale uygun hareket eden ve konuşan insanlar alacak. Makamı ve parası olanlar yerine güzel sözü ve düşüncesi olanlar ön plana çıkacaklar. Onların sözü dinlenecek. En gıpta edilen meslek "belagat ve cezalet" olacak.

O halde Kelam-ı Ezeli olan Kuran-ı Kerim ve tefsirleri yarının dünyasını aydınlatacak diyebiliriz. Kainatın en şerefli insanı Hazreti Muhammed Aleyhissalatü Vesselamın sözleri en güzel Kuran tefsiridir. İnsanlar Kuran ve hadisleri anlamak ve günümüze bakan yönlerini öğrenmeye çalışacaklardır.

Bediüzzaman Said Nursi'nin eserleri de çok büyük bir oranda imana, haşir ve nübüvvete (peygambeliğin gerekliliğine) aittir. Bazı mektupları ki; çok küçük bir orandadır, yöneticileri İslami hükümlere göre aydınlatmaktan ibarettir.

Günümüzde çok sorulan dini sorulara makul cevaplar veren bu eserleri okuyarak anlamaya çalışmak gerekiyor. Hatta çocuklarımıza okutmak, onların imanlarının güçlenmesine yardım etmesine vesile olmaktadır. Elbette manevi olarak güçlü yetiştirdiğimiz çocuklarımız; yarının dünyasında her bakımdan söz sahibi olacaklardır.

Rabbimden; Kuran ve hadisleri okuyup hayata geçirenlerden olmamızı ve rızayı İlahiye kavuşan kullarından eylemesini niyaz ederim, vesselam…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mutmaine

Olmadı Hocam Adamların reklamını yapıyorsun, zanzon, ve 1sent ? ....Zarar ederim yine abdye mecbur olmadıkça kar- fayda gitsin istemem, neden Trde basılmıyor, çok mu zor durumdasınız ! Ülkemin kaynaklarını kullanmalıyız......gerçek bir hikayedir, bir öğretmen 1900lü yıllardaki anısını yazmıştı... sınıfta zengin yahudi kız okullar 1 hafta açılmasına rağmen defter almıyormuş, hoca zengin olduğunu bildiği için neden almıyorsun diye kızınca, yahudi bakkalın 1hftadır dükkanını açmadığı için alamadığını öğrenmiş....yani başka yerden almıyor, alamaz....anlıyorsun inşallah.

No Pasaran

Demekki Jeff Bezos sizdeki cevheri farketmiş. Neticede mayalarında sarraflık var. Gerçi siz o millete karşı mesafeli dururdunuz ama neticede beleşmiş.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23