• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Canıtatlı
Mehmet Canıtatlı
TÜM YAZILARI

SAKIN BU OYUNLARA GELMEYİN

21 Kasım 2013
A


Mehmet Canıtatlı İletişim: [email protected]

Ticaret, rızkın onda dokuzudur. Peygamber efendimizin bu Hadis-i Şerifine uyarak ticaret hayatına atılanların hileden, kıskançlıktan ve bozgunculuktan uzak durması gerekiyor. Ama nerede? Dostlarımızla ne zaman emlakçılarla ilgili bir sohbet etsek, mutlaka yanlışlıklardan, yamukluklardan, kısa yollu kazanç sağlamak için yalancı olmalarından söz eder dururlar. Bu yakıştırmayı tüm emlakçı kardeşlerimiz için yapmak tabi ki haksızlık olur. Ama her nedense genel intiba bu şekilde oluşmuş. Sorun sadece kendisini emlakçı ve emlak yatırım uzmanı sananlarla sınırlı kalsa... Maalesef hinlikle cinlikle imal ettiği katları, ofisleri ve projeleri pazarlayanlar da müşterilerini aldatabiliyor.

Nedir bu aldatmanın modelleri diye sorabilirsiniz..
Hemen sıralayalım.
1- Sattıkları dairelerin brüt ve net metrekarelerini doğru söylemiyorlar.
2- Bankaların dosya masrafları konusunda müşterilerine yardımcı olmuyorlar.
3- Sosyal donatıları alt alta sıralayıp buraların teslim sonrasında nasıl işletilecekleri konusunda net bilgi vermiyorlar.
4- Müşterilerin yönetimlerde söz sahibi olma ya da olmaması konusunda bilgi vermiyorlar.
5- Aidatlarla ilgili söylenenler ise çoğu kez yalan çıkıyor...
6- Plan tadilatı ya da inşaattan kaynaklı aksamalarla ilgili müşterileri bilgilendirmekten aciz, kaçak oynayan bir pozisyonda kalmayı tercih ediyorlar.
7- Yeni bir projeleri gündeme gelmişse bir önceki projeden de ellerinde daire kalmışsa, eski projenin satışını hızlandırmak için yenisini çok değerli gösteriyorlar.
8- Ön satış sürecinde hayali satış rakamlarını basınla paylaşıp projeyi cazip göstermeye çalışıyorlar.
9- Toprak sahiplerine verdikleri daireleri müşteri buraları talep ettiğinde satmış gibi gösteriyorlar.
10- Satış sürecinde son sattıkları dairenin değerini ilk sattıkları daire ile kıyas ederek, bunu sanki tüm müşterilerin sağladığı kârmış gibi lanse ediyorlar.
11- Satış vaadi sözleşmesinde yer alan ifadelerin dışına çıkıp olmayanı olacakmış gibi anlatabiliyorlar...

Bunları yaşamış bir vatandaş olarak herkesi ama herkesi uyarmak görevim değerli dostlar...

Şimdi bile maalesef bu oyunları müşterinin gözünün içine baka baka oynayan markalı markasız projelerin satış müdürleri mevcut...

Sözün özü; Satış müdürleri ve temsilcileri, müşterisini sadece konut alımı sırasında anlattıkları, sıraladıkları vaatleri ile memnun eden kişiler olmamalı. Bunların ağzından sözlerinin de şirketini bağlayacağı hususunda bir düzenlemeye gidilmeli. Yoksa boyalı sözlerle konut satın alanlar gün gelir o sözlerdeki boya dökülünce hüsrana uğrayabilir. Hele hele sıraladığım bu satış oyunlarını diline Allah'ın adını dolayarak yapanlara karşı daha da dikkatli olun...Aldatanların aldananı olmamak için mutlaka bir bilene, sizin gittiğiniz firmadan konut alanlara danışın... Danışın ve yine danışın...

 

 

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23