• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmud Sami
Mahmud Sami
TÜM YAZILARI

Afrin Zaferi

23 Mart 2018
A


Mahmud Sami İletişim:

Evet, Zeytin Dalı ismini verdiğimiz, 63. Gününde nihayete yaklaştığımız Harekâtımız, hiçbir vakit eğilmemiş olan başımızı daha da dik hale getirmiş ve milletçe yürüyüşümüze bir ahenk katmıştır. İlk günden beri, askerimizin seslenişiyle harekâtımızın bir diğer ismi de halkımızın dilinde Kızıl Elma olmuştur. 20 Ocak’ta başlayıp bugün hâlâ gündemimizde ve daha doğrusu yüreğimizde olan Afrin bölgesini zaman zaman şehitlerimizin haberleriyle zaman zaman teröristlerden temizlenen köylerle andık. Aklımıza asla pişmanlığı getirmedik, gözümüzü geriye çevirmedik, adımlarımızı yavaşlatmadık.  

Yaralı askerlerimiz: “Yine olsa yine gideriz, iyileşelim görevlerimizin başına geçeceğiz” diyerek bizlere o “Dönmeyi düşünmediler” yazısı ile meşhur Çanakkale Tablosu’nu hatırlattılar. Her gün, terörden temizlenen köyleri duyduğumuz gibi, dağların, köy altı yerleşim yerlerinin ve teröre ait kampın da temizlendiğini duyduk.  Tabi sivillere dokunmamak için özel bir çaba sarf eden askerlerimiz maalesef,  yaylım ateşi açamadı. Masum insanlara zarar gelmesin diye direk hedef belirlemek durumunda kaldı. Tabi maalesef bu durum, askerimizin bir noktada elini kolunu bağladı. Şehit verdik, canımızı verdik, canımızdan verdik.

Birkaç gün önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında harekâtımızdan “Afrin Savaşı” diye bahsederek, askerlerimizin ve ailelerinin tıpkı 1915’teki gibi toprak bütünlüğü ve sınır güvenliği için nasıl serlerinden geçtiğini gösterdi. Bu bir harekât olarak başlayıp, savaş olarak devam etti. Bazılarımız cephede savaşırken bazılarımız secdede dua etti. En nihayetinde bugün, genel hatlarıyla bittiğine inandığımız Zeytin Dalı Harekâtı, alan temizliği ile devam ediyor. Maalesef, Başbakan Binali Yıldırım 22 Mart’ta yaptığı açıklamada, teröristlerin “kaçarken” arkalarında bıraktığı bomba tuzağı sonucu 3 askerimizin şehadet şerbeti içtiğini söyledi. AllahûTeâla bir gün bizleri, bizim için uçmağa giden kahraman şehitlerimizle kavuştursun.

“Terör koridorunu kurdurmayacağız, temelini dahi attırmayacağız” dedikten hemen sonra giriştiğimiz bu harpte, tarihteki Millî zaferlerimizi hatırlamış, dünyaya da kendimizi hatırlatmış olduk. Cumhurbaşkanımızın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözünü tekrarlaması ile Fatih’in ruhunu taşıdığımızı gördük, bildik ve gerçekleştirdik.         

Efsanelerle beslenen bir millet olarak, her gün tarih yazmaya ve efsane olmaya devam ediyoruz. Bizlere hayalperest diyen dünya büyüklerine ise cevabımız şudur: “Biz gece kurduğumuz hayali, sabah gerçekleştiriyoruz.” Siz neredesiniz? Sam Amcalar nerede?Nerede o son teknoloji silahlarınız, nerede o bizlere dahi vermekten geri durup teröristlere hediye paketlerinde sunduğunuz teçhizatlarını. Amerika Afrin’in tünellerinde gömüldü ve acı bir gerçeği gördü. İhtimal hesaplarıyla, teknolojik oyuncaklarla savaş olmaz bunlar sadece ara. Savaş önce yürek işidir, inanç işidir ve bunları parayla satın alamazsınız.

Afrin, Türklerin 21. Yüzyıl’da “Barış için savaş” ismiyle yani Zeytin Dalı ile çıktıkları bu yolda bir zafer türküsüne ilham olacak sahnelere tanıklık etmiştir. Bilinmelidir ki, Zeytinlikleriyle ünlü Afrin’e girerken, harekâta verdiğimiz isim ile “Sivillere Barış”, “Teröristlere ve destekçilerine savaş” diyerek yine tarihte çok meşhur olan şu sözümüze atıfta bulunduk: “Dosta güven, düşmana korku salıyoruz.” Muzaffer yürekli milletimize selâm olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23