• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İlhan Oral
İlhan Oral
TÜM YAZILARI

Beşerî sistemin enkazı ve Kur’an

30 Ocak 2022
A


İlhan Oral İletişim: [email protected]

Beşerî yönetimler, ilâhî yönetimden genelde farklıdırlar. Beşerî yönetimler zaaflar karmaşasının birikimleri olan kararlarla otoritelerini sürdürürler. ilâhî yönetim fıtrîdir, hak ve adalet ilkelerine dayalıdır. Fıtrî sistemde, hak kime ait ise adalet onun lehine tecelli eder.

Beşerî yönetimler, ihtiyaç duydukça ve genelde çıkara dayalı kanunlarla devlet yönetirler. Onun için her fırsatta kanunu değiştirebilirler. Bu yüzden de değişkendir. Beşerî yönetimler, insan fıtratına uygun yönetim gerçekleştiremezler. Beşerî yönetimlerde özellikle demokrasi gibi sistemlerde her iktidar değişikliğinde, gerek hukukî alanda ve gerekse devlet kadrolarında zorunlu değişiklikler yaparlar. Esasında beşerî sistemlerde devletin de insanın da sahibi yoktur. İnsan sürekli olarak endişelidir. Onun için de kanun koyucular, koydukları kanunlarla kendi görüş ve çıkarlarını, başkalarına rağmen ön planda tutar ve geçinirler. 

Hatta koydukları kanunlar ile yönettikleri insan kesimlerini köleleştirmeyi yeğlerler. Böyle durumlarda köleleştirdikleri insan kesimlerini baskı altında tutabilmek için cahil bırakırlar ve dahası onları ideolojik şartlandırmalarla aptallaştırırlar. Halkı başsız ve lidersiz sürüler halinde yönetmeye özen gösterirler. Halk başsız, lidersiz, sahipsiz, dağınık ve çaresiz olduğu için onları parça parça yönetmek için çeşitli uyduruk kuruluşlara yamalama ve oyalama taktiği güderler. Öylesine oyalarlar ki bir tarafta demokrasiyi tanrılaştırırlar, diğer tarafta kendilerine oy vermeyen halkı bir paket şekere satılık ilan eder ve inadına suçlarlar. 

Kur’an-ı Kerim’de buna ilginç örneklerden biri; Firavun örneğidir; Firavun, kavmini basitleştirerek aptallaştırdı. Onlar da ona itaat ettiler. Artık onlar fâsık toplum oldular. (Zuhruf:43/54) Bu uygulamayı yalnız Firavun yapmış değildir. Bunu Mekke müşrikleri Resûlullah sallallahu aleyhi ve selleme uygulamaya kalkıştılar. Cenabı Hak bunu ilginç bir ifade ile dile getirir. Ey Resûlüm Sen sabret. Gerçekten Allah’ın vaadi haktır. Kesin ve net imanı olmayanlar, seni hafife alıp kötü duruma düşürmesinler. (Rum:30/60) Bu ayet gerçekten çok manidardır.

Çünkü bunun en acımasızını ve dünya tarihinde görülmemişini, haçlı ve Siyonist zâlimleri bizde uygulattılar. Bize, inadına giydirdikleri “laiklik” düzeni ile çocuğunu boğup öldüren ya da çöpe atan ana, karısını öldürüp parçalara ayıran koca, kocasını katleden karı, milleti birbirine düşman edip kan döktüren demokratları, ahalinin iliklerini emen aracı vampirleri türetti. Hele “karıncaezmez” ve tatsız bir söz karşısında “selamünkavlen min Rabbirrahim” diyerek tatlıya bağlayan insanımızı birbirine kuduz gibi saldırır hale getirdiler. Bu, böyle geliştikçe toplumun laikleri de dindarları da toptan felaketin kucağına düşecekler.

Kâfir, zâlim ve gafiller, fıtratın yüksek değerlerine karşı tahammülsüzdürler. Çünkü fıtrat sistemi olan şeri’at, insanın kişilik haklarından “Allah Teâlâ’nın hukukuna” varıncaya kadar her tür hakkın teminatıdır. Bu tavizsiz hak teminatı karşısında kâfir ve zâlimler hırçınlaşır, bozgunculuk yapmaya kalkışırlar. Ancak Allah Teâlâ’nın şeri’at sisteminde azgınlık ve aşırılık yoktur. İslam yönetiminde öylesine bir kural vardır ki, beşerin o kuralı koyması düşünemeyecekleri kadar nettir. Şimdi bu hakikatin nasıl uygulandığına bakalım;

Onlar eğer aralarında hüküm vermen için sana gelirlerse, ister aralarında hükmet, ister etme; eğer yüz çevirirsen, sana hiçbir zarar veremezler. Eğer hakemlik yaparsan, aralarında “kıst” adâleti ile hüküm ver. Çünkü Allah, “kıst” adâlet sahiplerini sever. (Maide:5/42) “Kıst” adâlet katıksız, eksiksiz ve ayırım yapılmadan gerçekleşen adalettir. Bir başka ayette de; Artık onların aralarında Allah’ın indirmiş olduğu ahkâm ile hükmet. Ve sana gelen hak Kur’an’dan ayrılıp onların beşerî arzularına uyma… (Maide:5/48) talimatı verilmektedir.

Kur’an, Nuh aleyhisselama oğlu için af diletmez, Süleyman aleyhisselama karıncaları çiğnetmez, Yunus aleyhisselamın zellesini bağışlamaz, hulasa son peygamber Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve selleme Kitapsız nefes aldırtmaz bir düsturdur. İşte tam âdil bir hayat garantisi budur. Kâfirler bile bu muhteşem Kitabın hayat iksirine muhtaçtırlar.

Evet, bu enkaz ancak KUR’AN ile imar edilir. Esselamu aleykum. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

$$$

Tam tetsi olmasın sakın? Hurafe sistemin beşeri enkazı. Bak insanlar allak bullak olmuşlar, her kafadan bi ses çıkmış ve sonunda beşeri çökmüş. Artık toparlayamazsınız beşeriyi.

Nur Ahmet

Aynen katılıyoruz ,selamlar .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23