• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Kırgızistan’dan notlar

03 Eylül 2018
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

Başkan Erdoğan ve heyetinin Kırgızistan Programı’nın üçüncü gününde Başkent Bişkek’teyiz! Allah nasip ederse bugün akşam veya gece Ankara Esenboğa’ya inmiş olacağız.

Bugün, Türk Konseyi Altıncı Devlet Başkanları Zirvesi yapılmış olacak.

Kırgızistan Programı birçok gelişmeye vesile oldu ama şu ikisi bence çok önemli:

1) FETÖ ile mücadeleye Kırgızistan’ın biraz daha inanmış olması.

2) Ülkemiz tarafından yaptırılan ve açılışı dün gerçekleşen Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii ve Külliyesi

6 milyon nüfusa sahip Kırgızistan’da geçen yıl seçilen ve 5. Cumhurbaşkanı olan Sooronbay Ceenbekov, FETÖ terör örgütüne karşı daha pratik hareket edecek gibi duruyor.

Bir önceki Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev’i hatırlarsınız; “Tayyip Abi bizim borcumuzu sil” demiş ve 50 milyon dolarlık borcu sildirmişti. Ama FETÖ’ye karşı etkin bir girişimde bulunamamış ve hatta “okulları kapatmam” demişti.

Türk Cumhuriyetleri içinde FETÖ’nün en güçlü olduğu yer Kırgızistan diyebiliriz. Resmi rakamlara göre 3 bin 500 kişi FETÖ okullarını desteklese de rakamın “kaçıp gelenlerle” 10 bini bulduğu ifade ediliyor.

Azerbaycan’da bitirilme noktasına gelen FETÖ, Kırgızistan’da da kısa vadede bitecektir. Bundan sonraki süreç FETÖ’nün varlığının son bulduğu yerlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak “yerli ve milli eğitim kurumları” ikame edip bunun devamlılığını sağlamak olmalıdır.

Yani; “FETÖ bitsin yeter” mantığı yanlıştır ki yetkililer de bunun farkında!

“GÖK ÇADIR, GÜNEŞ BAYRAK” 

DİYEN YENİ TÜRKİYE!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 35 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve 7,5 dönüm kapalı alana sahip İmam Serahsi Camii’ne gelince, burası 30 bin kişinin ibadet edebileceği bir külliye şeklinde inşa edildi ve açılışı Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Mimari yapı olarak Ankara’daki Kocatepe Camii’ne benziyor.

Bu cami Orta Asya’nın en büyük camisi ve burayı Türkiye inşa etti!

Bu cami Kırgızistan’ın ve kardeşliğin sembolü olacak!

Bence daha önemli bir şey var!

Türkiye şanlı ve şerefli tarihinde olduğu gibi “gök çadır, güneş bayrak” diyerek dünya ülkelerini imar ve inşa etmeye başladı.

Bu durum Türkiye’nin ekonomik kaynaklarını tüketmek midir?

Tam aksine, bu manevi çalışmalar Türkiye’nin önünü ve yürüdüğü yolları hiç olmadığı kadar açacaktır.

“AMERİKA, TÜRKİYE’YE 

BOYUNDURUK VURAMAZ”

Türkiye’nin faaliyetlerini engellemek isteyenler elbette olacak. Kendisini dünyanın jandarması olarak gören Amerika, Türkiye’nin tam bağımsızlık girişimlerine daha fazla dayanamadığı için Dolar üzerinden ekonomik kriz çıkardı.

Afrika açılımı, dolar yerine milli para girişimi ve bunun dünya çapında kulisini yapma, ABD’nin paralı teröristleri olan PKK/YPG’nin köküne kadar inilip hücrelere temas edilmesi… vs!

Tüm bunlar ne anlama geliyor? ABD bundan ne anlıyor?

Bizim için önemli olan kriter hangisi?

Küresel çetelerin oyuncağı olup “işte yuvarlanıp gidiyoruz”  diyen bir ülke olmak mı yoksa kimsenin güdümüne girmeden bağımsız vatandaşlardan oluşan “tam bağımsız” bir ülke olmak mı?

Sokaktaki vatandaşların çoğu “Türkiye eski günlere dönmesin, yolunda ilerlemeye devam etsin” diyor. Yani hiç kimse PKK’nın yeniden aktif olduğu günlere dönmek istemiyor, faili meçhul yıllara dönmek istemiyor.

Şimdi pırıl pırıl bir Türkiye var, hiç kimse karanlığı hatırlamak istemiyor!

İşte bu kararlılık Türkiye’yi müreffeh bir ülke yapacağı gibi, mazlumların koruyucusu da kılacaktır ve bir gün “her taşın altından” Türkiye çıkmasa bile hiçbir taşın altı boş bırakılmayacaktır. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23