--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Fethullah Gülen istifa!

Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı

Başbakan’a “postmodern suikast”e doğru giderken esas hedefin “milletin iradesi” olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin genetiği ile tekrar oynamaya çalışıyorlar. Seçilmiş hükümete zeval gelirse kaybedilecek yılların hesabını müneccimler mi yapar bilemem! Hiçbir camianın, cemaatin, derneğin, vakfın, şahsın siyasete “müdahale” hakkı yoktur; ancak “talep etme” hakkı vardır. Siyasetten “talep etme” ile siyasete “müdahil olma”yı birbirine karıştırmak isteyenler gayet rahat demogoji yapıyor. Müdahil olmak istiyorsan “seçilir” ve milletin meclisinde konuşursun. Konuşmak için “Herkül’leri, Zeus’ları” kullanmazsın! Papa’ya diyalogda sınır tanımayanlar, müslümana gelince “daya’log” yolunu seçiyor! Biz askeri vesayet istemediğimiz gibi şahıs, grup, cemaat vesayeti de istemiyoruz. Liderler sandıkla gelir, çok istiyorsanız yine sandıkla gönderirsiniz. Çok plan yapıyorlar, Allah’ın planını hesaba katmadan! Ümmetin gözünden akacak kanlı yaşlar umurlarında değil! Sandığa gidecek yüreği olmayanlar işi “kanlı veya kansız” darbelerle bitirme peşinde. Evet kul hakkı yiyen kim varsa cezasını çeksin, hakk hepimizin hakkı! Ancak bu, milletin tüm seçtiklerini devirmenin aracı olamaz!

Sizlerin Amerika’da sığınacak evleri olabilir. Ama bizim yok, bizim için başka vatan yok, tek vatan Türkiye! Birileri Türkiye’ye ve aziz milletimize “haddini” bildirmeye çalışıyor. Zira Türkiye artık dünya liderliğine oynuyor. Son 300 yıldır rafa kalkan idealler tekrar canlandı! Soldurmanıza bu millet müsaade etmeyecek! Bir küçük çocuğun minicik duası kavimleri ters yüz edebilir!

2-3 hafta öncesine kadar “Akit Gazetesi neden dershanelerle bu kadar uğraşıyor” diyen kardeşlerimiz son yaşananları görünce Akit’in ne kadar haklı olduğunu anladılar. Dershane savunucularını biraz kazıyınca altından “Gezi Ruhu” çıkıverdi! Gezi’cilerden kalan kınaları bunların sızıntı ajanları toplamıştır herhalde. Ancak bu Türkiye kınası değil, İsrail kınası! Ülkemiz Gezi’de kaybettiğinin yüzlerce mislini bu olaylarda kaybedecek! Yine umutsuz değiliz. Rakamlar teferruat(!) değil mi!?

Düne kadar “Aman herkesi işin içine katmayalım” derken gelinen noktaya bak! Zaman Kardeşlik Zaman’ı reklamına ne oldu? Türkiye’deki derin(!) operasyonları dershane hocaları yapmadı elbette. Cemaatin masum, mütedeyyin insanlarını eleştirilerimizden tenzih ede ede dilimizde tüy bitti! Anlayın artık, bu gemide hepimiz yol alıyoruz. Maklube’nin masumiyetini bozanlar, cemaatin samimi mensuplarını da hayal kırıklığına uğrattı. Dış güçlerden el çekip Said-i Nursi’nin vasiyetine yol alın!

Türkiye Gülen Grubu’nun değil tüm milletindir! Cemaat medyası “operasyonları Gülen ekibi yaptırıyor” intibaını aşalı epey oldu! Peki sayın Gülen neden bir çift sözü esirgiyorsun! Türkiye kaynıyor ve sen 20 yıl önceki Özal hikayesini “hıçkırık” fonunda sunuyorsun! Cemaatin içine CIA, MOSSAD sızmış iddiaları gökkubbeyi sarmışken bundan haberi olmadığını iddia eden bir cemaat lideri istifa etmelidir! Nereden istifa edecek değil mi? Dilekçeyi nereye verecek? Bu arada sayın Gülen iyi bir hatip, konuşunca insanı hamur kıvamına getiriyor, bunu olumlu söylüyorum. Ancak açık açık “Biz bu operasyonların, kasetlerin içinde değiliz” demiyorsa Türkiye’nin hanesine yazılan her kayıptan sayın Gülen de sorumludur! Kapımıza gece yarıları yine savcılar gelecekse, tecritlere ve ötelemelere maruz kalacaksak, benzin-ekmek kuyruğunu bu millet bekleyecekse bunun sorumlusu olacak herkesi tarih kara kalemle yazar! Müsaade etmemek için milletçe itidalli ve cesur olmak zorundayız! Kendisi ile ilgili iftira atanları Allah’ın “KAHHAR” ismine havale edenlerin grubundaki millet düşmanlarını da biz “Kahhar” ismine havale ediyoruz! Sizin bedduanız var da ümmetin darbelerle sindirilmiş evlatlarının bedduası yok mu? Sayın Gülen adeta milleti hizaya getirmeye çalışıyor. Türkiye’yi cemaatin içinden birileri yakmaya çalışıyor diye bağırırken hâlâ “Haddini bil” açıklamaları yapıyor! Sayın Gülen, hiç kimse peygamberimiz (sav)’den daha ileri makamda değil! Gözümüzün gördüğü koskoca bir paralel imparatorluk varken çilehanede ömür tüketme ifadesi gerçek bile olsa bir melodrama dönüştü! “Ben bu işlerin içinde değilim” demek için neyi bekliyorsun? Yapılan güreşte kimin galip geleceğini mi? Yenilince ‘benim dahlim yok’… yenince ‘işte böyle kazandık’..! Ne acı bir kardeşlik! Bu arada sayın Gülen duanız tutmuş olacak ki 28 Şubat davasında herkes dışarıda, her şey lay lay lom!

Peki Başbakan’sız Türkiye senaryolarımız hazır mı? Sayın Erdoğan bir gün gidince büyümüş olan Türkiye’nin her bir uzvuna keneler, çakallar, akbabalar doluşacak! Türkiye derhal gerçekçi senaryolar yazmalıdır. Bu senaryoda yapımcı, yönetmen ve oyuncular Türkiye milletinin her kesiminden temsilcileri olmalıdır. Umarım Başbakan ekibini iyi oluşturmuştur. Bize Erdoğan’dan sonra iki lider lazım! Birisi ülkeyi yönetecek, diğeri kabiliyetli olduğu halde ardında bekleyecek! Fetret’e müsaade etmeyecek. Millet kimi seçerse ülkeyi o yönetir, neye layıksak artık! 

Bunların hepsi eleştiri, hiç hakaret yok! Eleştiri yapmayalım ve susalım mı? Bunu dedik diye en ağır Osmanlıca lügatten seçilmiş kelimelerle “Kahhar” ism-i şerifine havale edilme ihtimalim olduğunu biliyorum. Ölüm bir gün kapıları çalacak! Ölüm gelecek madem, Allah rızası için dökülen kelimelerin bedeli ümmete feda olsun! Eğer İslam alemine faydası olacaksa yüce Allah ömrümüzü adil yöneticilere versin! Bizim haddimizi, hududumuzu Allah çizmiştir; onun bildirdiği had’den ötesi angaryadır! Türkiye bu işten de büyüyerek çıkacaktır! Safları sıkı tutun! En iyisini Allah bilir! 

Hacı Yakışıklı Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle