• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Erdoğan ve Biden ne konuştu?

20 Eylül 2021
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve heyetiyle bugün Amerika’dayız. Allah nasip ederse yarın Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu gerçekleştirilecek. Başkan Erdoğan’ın, “Dünya 5’ten büyüktür” sözünü tüm mazlumlar adına haykırdığı genel kurul!

Bugün BM’nin hemen karşısında inşaa edilen 36 katlı Türkevi’nin açılışı gerçekleştirilecek. Newyork Manhattan’da 2017’deki temel atma törenine katılmıştım, açılışını görmek de nasip olacak inşaallah. O zaman BM’nin 72. Genel Kurulu’ydu.

O gün temel atma töreninde konuşan Başkan Erdoğan, “Uluslararası diplomasimizi güçlendirmek istiyoruz. Bu merkez dış politikadaki hedeflerimizi hayata geçirecek” demişti.

Dikkat ederseniz 2017’den bu yana Türkiye dış politikası Libya’dan Karabağ’a, Doğu Akdeniz’den Kırım’a kadar büyük ivme ve güç yakaladı. Bunda 15 Temmuz 2016 sonrasının faktörleri tamamen başat rol oynuyor. Ayasofya-i Kebir Camii açılarak büyük bir pranga kırıldı. Türkiye gibi güçlü devletler için semboller bile dünyada büyük yankı uyandırır. Düşmana korku, dosta güven şiarı bu semboller ve ardından gelen icraatlarla sağlanır.

BM sadece Genel Kurul yapılan bir yer değil; liderler burada çok önemli ikili ve heyetler arası görüşmeler de yapıyorlar. Yalnız BM değil NATO zirvesi de öyle, hatta ikili ülke ziyaretlerinde de teamül bu şekilde!

“ÇOK MU GİZLİ GÖRÜŞME?”

Liderlerin ikili görüşmeleri çoğunlukla özel olarak gerçekleşiyor. Konuşulan her şey kamuoyuna yansımıyor.

Ama gel gör ki CHP ve İyi Parti ile onların etrafındaki bazı arkadaşlar diplomatik teamüllerden tamamen bî-haber vaziyette olmadıklarına göre bile bile saptırıyorlar.

Joe Biden ABD Başkanı olduktan sonra Başkan Erdoğan’la ilk yüz yüze görüşme Brüksel’deki NATO Zirvesi’nde gerçekleşti. Heyetler arası değil ikili bir görüşme gerçekleşti ve her iki liderin yanında sadece birer tercüman bulundu.

ABD Başkanı Biden, “Olumlu ve verimli bir toplantımız oldu. Ülkelerimizin önemli gündemleri var. Ekiplerimiz görüşmelere devam edecek. İlerleme sağlayacağımızdan eminim” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşmenin samimi ve olumlu geçtiğini belirtti.

Bunun dışında iki lider de detaylara girmedi. Çünkü görüşme Türkiye veya ABD›deki özel bir ziyarette değil NATO Zirvesi›nde oldu.

Fakat Sayın CHP Genel Başkanı ve yöneticileri çıkıp; “Gizlice ne görüştünüz? Afganistan’la ilgili pazarlık mı yaptınız?” diye sordu, sorabildi.

Milletin, “Adımıza muhalefet yapın” dediği kişilerin bu yaptıkları manipülasyondur, işte bu milleti yanıltmaktır.

Amerika’da hiç kimse Joe Biden’a, “Türkiye’ye ne söz verdiniz yahut ne söz aldınız?” demedi.

“MESELE ALİ ERBAŞ DEĞİL”

“Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan rahatsız oluyoruz?” diyenlere sebebini sorduğumda; “Her konuda konuşuyor” diyorlar!

İslam düşmanıyız diyemiyorlar tabii!

Ali Erbaş çıkıp da “Ben eleştiriden münezzehim” dedi mi? Demedi, demez. Kendisi bir âlim olarak tüm eleştirileri değerlendirir.

Ama birileri “Diyanet” ve “Ali Erbaş” Hoca üzerinden “ayetlere olan tahammülsüzlüğünü sergiliyor. “Laiklik” kavramını öne sürüp İslam’ın hayatın bazı alanlarından çıkarılmasını istiyorlar.

SORUYORUM: Madem laiklik tüm dinlere eşit olmak ise siz neden sürekli İslam’ın bir yerlerden çıkarılmasına vurgu yapıyorsunuz? Derdiniz eşitlikçilik falan değil, derdiniz Kur’an ve Peygamberimizin(sav) hâşâ ortada fazla gözükmemesi!

Laiklik ilkesini din yapanlara ve onu İslam’a karşı mücadele argümanı haline getirenlere karşı sonuna kadar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanındayım!

“MART’IN SONU BAHAR”

Küçük bir hatırlatma:

25 Mart 2019.. CHP Grup Başkanvekili; “CHP’ye oy verene traktör bedava” diyordu! “İnanmayacaksınız ama CHP’den her çiftçiye bedava traktör... Martın sonu bahar” diyordu.

SORUYORUM;

Sevgili İstanbullu ve Ankaralı çiftçiler, traktörlerinizi alabildiniz mi? Kaç mart geçti ve daha kaç mart geçecek? Seçimden önce verilen sözleri unutmak bir CHP klasiği mi?

Yavaş ve İmamoğlu 2.5 yıldır hiç bu konuyu gündeme getirdi mi? 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Can

Ondan uygur konsey baskanini apar topar bizimkiler haftasonu sinirdisi ettiler mazlum edebiyati haykirmak icin. Ona ne dersin. Riyakarlik degil mi

TC Bursa

Ne konuştuklarını bilmem de hamdolsun Ermeni soykırımının konusu konuşulmadı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23