--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Entrikadan ihanete

Ali Akben
Ali Akben
9

Entrikadan ihanete

Ali Akben

Değerli okurlarım merhum büyükbabam, ‘CHP demek dinsizlik demektir’ der, bizzat yaşadıklarını anlatırken gözleri dolar adeta acılı anılarını hatırlarken bana da bir mesaj verirdi.

Merhum Menderes’in idam sürecini anlatırken de benzer ruh hali içinde olduğunu gözlemlerdim.

Hayra ve şerre akletmeye başladığım yıllardan günümüze Cumhuriyetimizin kurucu partisi olmakla övünmekten başka bir hüneri olmayan CHP ile ilgili olumlu ciddi bir hatıramın olmamasını yadırgamıyor değilim.

CHP’nin simgesi olan oklar nedense hep milletin sinesine saplanmış. Şerre gaz, hayra fren olmuş ve dünya fezaya giderken ülkemiz mehter marşı gibi iki ileri bir geri vitesle adeta yerinde saymıştır.

CHP freni ile ilgili örnekleri saymak mümkün değil.

Yetmişli yılların zor şartlarında yapılan boğaz köprüsünün yapılış sürecinde CHP freni yüzünden köprünün açılışı bile gecikmiş.


 

CHP’nin Asya’yı Avrupa’ya bağlayacak olan köprünün yapılışına karşı duruşunda kullandığı argüman ise gülünç; kaynakların adaletsiz dağıtıldığı, projenin sadece elit kesime yarayacağı ve hatta trafiği rahatlatmayacağı, Anadolu’nun ihmal edileceği gibi eften püften bahanelerle istemezükçüleri sokağa dökmüş günlerce haftalarca nümayişler bile yaptırmış.

Gezi kalkışmasında da benzer argümanları kullandı CHP.

Bu sefer sadece köprü değil havaalanı, Marmaray hatta Avrasya tünel inşaatlarının durdurulması istendi.

Taksim meydanını savaş alanına çevirdi ve dünya televizyonlarına canlı yayınlar yapılmasına, ülkemizin iç huzuruna bomba koyanlara ses çıkarmak şöyle dursun destek bile oldu.

Dün bu ve benzer garabetlere gizli açık destek olan CHP şimdi de Kanal İstanbul üzerinden algı oluşturma peşinde. Bulduğu her fırsattan fitne fücur çıkarma peşinde.

Yakın geçmişte yaşadıklarımızı hatırlamak için hafızalarımızı yoklayalım ve bugünün CHP’sine bir göz atalım.


 

Entrika, yalan dolan, yolsuzluk arsızlık, hırsızlık, ahlaksızlık, vur patlasın çal oynasın her türlü pespayelik ve pislik içinde tefessüh etmiş bir CHP var karşımızda.

Dün uçurup göklere çıkardıkları büyük kurtarıcı olarak görüp cumhurbaşkanı adayı yapıp, kolları sıvayarak birlik mesajı verip milletten oy isteyenler, bugün birbirlerini hain ilan ediyor ve birbirinin izlerine kurşun sıkıyorlar.

Çapsız, kifayetsiz, muhteris ve mitoman sabık İBB başkanının entrikaları ile CHP’ye başkan seçtiği tipitipin yarın nasıl bir tavır sergileyeceğini merak etmiyor değilim.

Sabık İBB başkanı yolsuzluk ve hırsızlık suçundan tutuklandığında tipitip görevi icabı Saraçhane meydanını marjinal sol örgütler marifeti ile savaş alanına çevirmişti.

Durumdan vazife çıkaran marjinallerin ekmeğine yağ sürmüş ve ortalığı savaş alanına çeviren illegal örgütlere arka çıkmış bu yetmezmiş gibi yerli firmalara boykot kararı alıp, milletin kafasını karıştırmıştı.

CHP yayın organı bir televizyonda yorumcu, mahkemenin verdiği butlan kararına rağmen ekonomimizin niçin batmadığını sorgulamış. Doların yerinde saymasını ve borsanın çökmemesinin sebebini hükumetin el altından çevirdiği işler olduğunu söylemişti.

Hızını alamayan daha uçuk beyinli satılmış kalemler ise askerleri göreve çağırmış bu böyle gitmemeli asker duruma müdahale etmeli diyebilmişti.


 

CHP bu işte. Kendi pisliğini başkalarına temizletir. İkide bir dipçik merakı depreşir ve ülke geriye götürülür umurunda değil.

Tipitip Silivri mahkumunun dudağını okumasını öğrenmiş olmalı. Ordan gelen talimatlar doğrultusunda hareket edecek. Alel acele grup başkanı seçilmesi bunun işareti ama siyasette dün dündür anlayışı kabul gördüğü için tipitip açısını her an 180 derece değiştirebilir. Hatta mahkemenin verdiği kararı olumlu da bularak, nedamet edip yanlıştan da dönebilir.

Asıl üzücü olan vatandaşın pinpon topu gibi bir oraya bir buraya savrulması. Saf ve temiz duygularının hiç uğruna iğfal edilmesi ve kirli emellere kurban edilmesi…

Hukuk insanı olmadığım gibi siyaset ve politika insanı da değilim. Kirletilmiş sosyal ve dijital medya ortamında flaş olup gözlere batan pislikler ülkemizin geleceği adına beni kaygılandırıyor.

Emperyalist dünyanın ekseninin iyice kaydığı bir zaman diliminde ülkemize göz dikmiş kem gözleri millemek varken, birbirimizi yıpratıyor ve enerjimizi yanlış yerlerde harcıyoruz.


 

ABD ve İsrail İran’dan sonra sıra Türkiye derken şaka yapıyor sananlar elbette bu cümleleri ütopik bulabilir.

Cehennem yerine döndürülmüş coğrafyamızda giderek daha fazla hissettiğimiz kan kokusu bari uyandırsın bizi.

Yaşadığımız cennet vatanımız çok şükür ki bir vaha olarak bu cehennemin tam ortasında ama devletimizin uyguladığı tutarlı dış politika sayesinde de bu vahada yaşıyoruz.

Kıymet bilenlerden olmak dileği ile bu haftalık da bu kadar.

Yorumlar

(9)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Raif SONGUR

24 Mayıs 2026 14:53

Sayın hocam makaleniz çok güzel. Mehter yürüyüşü iki ileri bir geri değil Bir Sağa Bir Sola SELAM vermek ve hep ileri gitmektir. Vesselam

Devşirme zihniyet

24 Mayıs 2026 14:30

Elinize emeğinize sağlık, CHP zihniyeti, bugün seçmeni, seçileni olanı biteni biliyorlar, şu anda bilinçli olarak ihanete, hırsızlığa, arsızlığa, yüzsüzlüğe hepside , ortaktırlar........ Lütfen geçmişteki CHP nin zulümlerini , yaşanan acıları, baskıları, CHP tasalludlarını, anlatınız .. Unutmayalım, unutturmayalım ...

Neymiş be

24 Mayıs 2026 12:42

Ne CHP imiş be işi gücü bırakmışsınız bütün derdimiz sanki buymuş gibi kuyruğa girmişsiniz bi şeyler yazmak için bilgi üniversitesi niye kapatıldı acaba

Güney Doğulu

24 Mayıs 2026 11:48

CHP'den vekil ve avukat , hukucü TANAL 65 yaşındasın halen pişmemişsin....... İşgalcı, çocuk katili, SİYONISTLERE israil'e bir tepki gösterdiğini duymadık..... Yani kimin tarafında olduğun belli..... HUKUK ÖĞREN....... """"" Polise yönelik olarak su sıkılması veya benzeri sıvıların atılması, Türk hukukunda fiziksel şiddet ve "görevi yaptırmamak için direnme" veya "kasten yaralama" suçu olarak kabul edilir"""""

Ali Erkan kavaklı

24 Mayıs 2026 10:22

Kıymetli doktor , derin bir CHP analizi yapmışsınız, tebrik ederim. Bu parti vatani, padişahı ve hilafeti kurtaracağız diye yemin ederek başlayan; sonra millet İstiklal Harbini kazanınca iktidara çöken, padişah ve halifeyi kovan kimseler tarafından kurulmuş, Selanikli Dönmeler tarafından yönetilmiş, millete eziyet etmekten başka hizmet etmemiş kimselerin elinde. Entrikayla, alavere dalavereyle iş görenlerin toplandığı yer. Analizler son derece isabetli, tebrik ve teşekkür ederim.

Basittin

24 Mayıs 2026 09:37

Ak parti içinde de Ckp kafalı bir sürü bakan vekil var... imam, masum, dava siyasi, diyerek Ckp.ye destek veren bir sürü vekil, bakan var.... işin acı tarafı, böyle tiplerin oğlu Manisa vekili yapılıyor... Akp.ye ve Reise küfreden tipler ödül alıyor... siz de ceza alabilirsiniz. Zemin kaygan ve kaypakların devri... ya da başka iş var işin içinde.. şantaj ve montaj mı var

Doğru

24 Mayıs 2026 17:56

Kaş yapıyorum diye göz çıkaran sebil gibi de gazeteci ve gazete var. Yazarı tenzih ederim.

Şeref

24 Mayıs 2026 06:56

Hocam siyaset insani değilim diyorsunuz ama CHP ile ilgili " siyasi" konuda bir çuval laf etmişsiniz. Gerçi " Mustafa'sız bu makale biraz yavan kalmış ama ..!!!!

Okur

24 Mayıs 2026 19:47

Sayın Şeref bey, yazarın tesbitleri yerinde ve CHP için az bile .Ali hoca siyasetin içinde olmadığını belirtmiştir.Bu onun günlük siyaset bilgisi paylaşımını engellemez.

Ali Akben Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle