--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

İmha’dan İhyâ’ya Nesil Davamız

Adnan Kalkan
Adnan Kalkan
0

Tarihte neslin ihyasına ve neslin imhasına çalışan ifsat komiteleri hep var olmuş ve karşılıklı mücadeleleri süregelmiştir. Yaşadığımız bunalım çağındaysa, özellikle ifsat komitelerinin neslin imhası projeleri büyük ekonomik desteklerle tarihsel süreç boyunca büyük hız kazanmıştır. Bunun iki temel sebebi; tahribin kolay, tamirin zor olması ve ifsat edenlerin az ama cesur, ihyâ edenlerin çok ama sessiz kalmasıdır.

Kimlik Krizi

Kimlik, bir ferdin ait olduğu toplumun temel unsurudur. Kimlik ferdin aidiyetini gösterir. Kimlik krizi yaşayan bir insan, kendine, ailesine, vatanına, inancına yabancılaşması demektir. Kimlik ile aidiyet hisseden fert ve toplumlar ihya olur; kimlik krizi ve kimliksizlik ise bir aidiyeti olmadığı için anarşik ve kendi bütün değerlerine yabancı hâle gelir.

Cinsiyetsizleştirme ve Aile Krizi

Allah insanı dişi (kadın), erkek olarak yaratmış. Yani cinsiyet biyolojiktir. İfsat ehli biyolojik yerine toplumsal cinsiyeti dayatıp sonrasında kadını kadın kimliğinden, erkeği de erkek kimliğinden uzaklaştırıp hem psikososyal bunalım yaşamasına hem de cinsiyetsizleştirme operasyonlarıyla aile medeniyetine büyük darbe vurmaktadır. Bir taraftan kadını erkekleştirip erkeği pasifleştirerek ve itibarsızlaştırarak mevcut aile düzenine ciddi anlamda zarar verirken, diğer taraftan cinsel sapkınlığı yayarak nüfusun azalmasına sebep olmaktadırlar. Bu algı ve operasyonlarla doğum oranları sürekli düşüyor, evlilikler azalıyor, boşanmalar artıyor, evlilik yaşı ise yükseliyor. Türkiye nüfusunun artış hızının geldiği oran, bir daha kesinlikle toparlanamayacağı orandır. Bu krizleri çözüm yolu ise evliliği kolaylaştırmak, desteklemek, kadın ve erkek kimliğini sınırlılık ve sorumluluk boyutu ile korumaktır.


İnançsızlık Krizi

İnançsız bir fert yaşayamayacağı gibi inançsız bir toplum da yaşayamaz. Bugün neslimizde yayılan psikososyal bunalımlar, intiharlar ve yabancı madde kullanımları temelinde inançsızlık yatar. İfsat komitesi hümanizm adı altında inançsızlığı yaymaya çalışmakta ve inançsız bir toplumu kendi istediği minvalde şekillendirmeye çalışmaktadır. Bunu bazen örtük bir şekilde bilinç dışı subliminal mesajlarla, bazen de açıkça diziler, filmler ve sosyal medya platformları yoluyla yapmaktadırlar. İhyâ ehli inançlı nesiller yetiştirmeye devam etmelidir. İnançsız toplum anarşik olur. Hak, hukuk, adalet tanımaz. İnanç, ferdi ve toplumu diri tutar. Aklın, kalbin ve ruhun birlikteliğini sağlar, âlim, ârif ve hakîm bir neslin yetişmesine vesile olur.


Sosyal Medya ve Dijital İçerik Krizleri

Sosyal medya platformları içerik anlamında inanç ve ahlak çöküntülerine, şahsiyetsiz ve sınırsız kimlik yapılanmasına, haz odaklı yaşam ve iradesizliğe, sabırsızlık, tahammülsüzlük ve kıyas kültürüyle yuvaların yıkılmasına, dijital bağımlılık ve sosyal hayattan kopuşa sebep olmaktadır. İfsat ehli sosyal medyayı bu ve bunun gibi birçok yıkıma yol açmak için bir araç/silah olarak kullanmaktadır. İhyâ ehli dijital okuryazarlığı öğrenmelidir ve neslimize öğretmelidir. Aileler bu konuda bilinçlendirilmeli ve eğitim müfredatımıza doğrudan dijital okuryazarlık dersi müfredata eklenip üniversitede öğretmenlik bölümü olarak açılmalıdır. RTÜK ismi RSTÜK olmalı ve sosyal medya platformlarını, dijital oyunları keskin sınırlarla denetlemelidir. Özellikle sanal kumar bağımlılığı nice yuvaların yıkılmasına sebep olmuştur. Devlet vatandaşını sağlam denetimlerle sosyal medya krizleri ve dijital oyunlarla İslamofobiden muhafaza etmelidir. MEB ve ASHB her okulda “Aile Okulu” projelerini hayata geçirmelidir. Eğitimi verecek Aile Danışmanları ise değerlerimize sahip çıkan uzmanlardan seçilmelidir. Yine MEB “Aile Medeniyetimiz” ders müfredatı ve öğretmenlik bölümü açmalıdır.


Nesli İhyâ Medeniyeti İnşâ Mefkûremiz

Yıkım kolay, yapım zordur. İmha kolay, ihya zordur. Tahrip kolay, tamir zordur. Bu bilinçle hanımlar Hazreti Hanne gibi bunalım çağında neslin ihyasını mefkûre edinmelidir. Erkekler Selahaddin-i Eyyûbi’nin Kudüs’ü haçlı çizmeleri altında ezilmekten kurtarmayı mefkûre edip bu yolda inançlı nesil yetiştirmeye çalıştığı gibi, neslin ihyâsını mefkûre edinmelidir. Bütün bir toplum olarak ifsat komitelerinin sosyal ve dijital hayatta neslimize ve medeniyetimize yönelik oynadıkları oyunları bertaraf etmek, neslin ihyası ve ihya edilen bu nesille medeniyetin inşasına çalışmalıyız. Nitekim Allah çalışana verir. Biz de bu köşemizde “Nesli İhyâ Medeniyeti İnşâ Mefkûremize” yönelik yazacağız. Ve minallâhi’t-tevfîk.