• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

Bizde Nene Hatun’lar bitmez

22 Haziran 2020
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

Bugün sizlere Kahramanmaraş’ta ikamet eden yiğit bir kadından bahsedeceğim. Bu cefakâr kadın, pandemi sürecinde parmağındaki yüzüğü çıkarıp Milli Dayanışma kampanyasına gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazdı. Gönlünden süzülenleri kaleme aldı, yüzüğü de zarfa tutuşturup postaladı. Adres yerini buldu. Mektup ve yüzük Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştı. Mukadder Öksüz isimli çağın Nene Hatun’u heyecanlıydı.. Acaba mektubum ve kampanyaya destek için gönderdiğim yüzük, Cumhurbaşkanına ulaşır mı? Diye günlerce düşündü. Çok geçmedi, uzun ve duyarlı adam Mukadder Öksüz’e telefonla ulaştı. Duygular sele dönüştü.. Yutkundu Mukadder hanım.. Ağladı hatta. “İnanamıyorum, siz misiniz gerçekten beni arayan” dedi. Karşısındaki ses, onu inandırmak için babacan bir tavırla; “Cumhurbaşkanına yüzük gönderiyorsun, mektup gönderiyorsun. Sizi aramayayım mı? Sizin bu kadirşinaslığınızı bizim de unutmamız mümkün değil. Her şeyden önce Kahramanmaraş’ı biliriz. Edeleri biliriz” dedi. Tarihi bir andı yaşanan.

CUMHURBAŞKANI, SÖZÜNÜ YERİNE GETİRDİ

Erdoğan, Mukadder Öksüz’le telefon görüşmesinde, Öksüz›ün eşi ve çocukları hakkında bilgi almıştı, Öksüz ailesinden kendisine dua etmelerini istedi. Her şeyi vaktine saklayan, günü geldiğinde taşı gediğine koymasını çok iyi bilen Erdoğan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı elçi tayin etti. Elçi, Cumhurbaşkanının selamını, mektubunu, hediyeleri aldı ve Kahramanmaraş’ın yolunu tuttu. Mahir Ünal ve beraberindeki heyet, Andırın ’da yaşayan Öksüz ailesine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kapıyı açtığında karşısında Mahir Ünal’ı gören aile hem şaşırdı hem de çok sevindi. Mukadder Öksüz’ün, koronavirüs günlerinde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyasına gönderdiği yüzüğün bedeli, bizzat Cumhurbaşkanı tarafından ödendi. Yüzükle birlikte mektup ve çeşitli hediyeler gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca kendi maaşından Mukadder Öksüz adına “Biz Bize Yeteriz Kampanyasına” 5 bin lira destek verdi. Mukadder Öksüz, “Ben Allah rızası için yaptım, yüzüğü alamam dediyse de Mahir Ünal “Siz bunu devletimize yardım amacıyla gönderdiniz. Devletimiz sizin bu fedakârlığınızı gördü, bu yüzüğünüz çok güzel bir iş yaptı” diyerek, Öksüz’ü ikna etti. Mukadder hanımın, zor günlerde devletine katkı olsun için gönderdiği yüzük, tekrar eşi tarafından parmağına takıldı. Çok anlamlı duygusal anların yaşandığı ziyarette Öksüz “Cumhurbaşkanımız, o kadirşinaslığını tekrar tekrar gösterdi. Zaten onun güzel insan olduğunu biliyorduk biz. Allah da biliyor” dedi. Daha sonra Cumhurbaşkanının Öksüz ailesine gönderdiği mektup sesli olarak okundu.

Nene Hatunların bugün de yaşadığını söyleyen Mahir Ünal; “Mukadder hanım, Biz Bize Yeteriz Türkiye kampanyasına yüzüğünü gönderdi ama ben Mukadder hanımın mektubunu okuduğumda çok duygulandım. Çünkü Mukadder Hanım mektubunda tıpkı Nene Hatun’un “çocuk bulabilirim ama vatan bulamam” dediği gibi Cumhurbaşkanımıza bütün kalbiyle devletinin, milletinin yanında olduğunu, zor günler için bu kampanyaya yüzüğünü bağışladığını ifade ediyordu mektubunda. Cumhurbaşkanımız da bizimle görüştü. Bu asil davranışın mutlaka karşılıksız bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

Yüzük, bir Müslüman kadının, devletinin zora düştüğü zamanlarda bütün varlığıyla devletinin yanında olduğu anlamına geliyordu. Pandemi sürecinde yüzüğü yanında tutan Erdoğan, kısıtlamaların kalkmasıyla yüzüğün misyonunu tamamladığını ve artık sahibine iade edilmesi gerektiğini düşündü. Çapı küçük, anlamı ve yüklendiği değeri çok büyük olan bu dokunuş, ödüllendirilmeliydi. Uzun adam buna duyarsız kalamazdı ve gereğini yaptı. Halk adamı olmak böyle bir şey olsa gerek. Yüzük, Mukadder hanıma Cumhurbaşkanı tarafından hediye edildi. Aldık, kabul ettik ve hediye ediyoruz dendi. Alındı, kabul buyuruldu. Ankara’dan Kahramanmaraş’a büyük bir vefakârlıktı aslında yapılan. Edeler diyarına sevgisini iyice pekiştiren Erdoğan, gönül adamı olduğunu bir kez daha gösterdi. Ne diyelim, Allah kendisine hayırlı ve uzun ömürler versin.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

süleyman şah

R.T.Erdoğan Bu Millete 100 Yılda Bir Gelen Liderlerden Biridir,İnşallah,Türkiye O'nun Emeği İle Bidaha O Eski,Kötü,Amerikan Uşaklarının Güdümündeki Türkiye Olmayacak,Çok Güçlü Olacak,Müslüman Ülkelerin Amerikan Uşağı Liderleri de devrilerek,hepsi Türkiye'nin Etrafında İslam Dünyasını Oluşturacaktır İnşallahhh...Aminnn

ATABEY

Biz de Nene Hatunlar bitmez de bazı öğretmenler Nene Hatunlar, Serhat Beyleri, Ömer Halisdemirler, Şerife Bacılar, Tiryaki Hasan Paşalar....vb çıkmasın diye uğraşıyor sinsi sinsi. Önce putperest sonra ahlaksız olmaları için ellerinden geleni yapıyorlar. AK Parti iktidarda olmasına rağmen korkmadan faaliyetlerine devam ediyorlar Atatürk'ün arkasına saklanarak, Atatürk'ü kullanarak. Nice gençleri kaybettik onlar yüzünden. Lanet olasıca böyle öğretmenler zengin üstelik. Çocuklarımızı milli ve manevi değerlerden yoksun bırakıp yanlış yollara sevk etmek yaşam felsefeleri, misyonları olmuş. Velilerimiz şuursuz. Şuurlu olan da çekiniyor. İş Devletimize kalıyor. Allah (CC) rızası için kurtarın yavrularımızı, geleceğimizi şu lanet olasıca öğretmenlerden.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23