• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

Biden, PKK, FETÖ ve Gara

22 Şubat 2021
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

Türkiye’nin PKK ile mücadelesi 50 yıldır sürüyor. Bu süreçte terör örgütü PKK, çok sayıda asker, polis ve sivil katliamı yaptı. Ak Parti öncesinde bütün hükümetler PKK ile mücadele görüntüsü verdi sadece. Asker ve MİT içerisine çöreklenen PKK yanlısı güçler, iktidarları yanlış yönlere kanalize ederek örgütün büyümesine katkı sağladılar. Ak Parti, derin devlet mefhumunu ortadan kaldırarak, hem oligarşik militarizme son verdi, hem de asker ve MİT’in içerisinde kümelenmiş yapıları darmadağın etti. PKK’nın inine girerek nefes borusunu kesti. Kuzey Irak’tan başlayıp Suriye’ye kadar uzanan coğrafyada terörü temizleyen Türkiye, son olarak Gara’da yürüttüğü operasyonlar neticesinde, PKK konusunda çok mesafe kat etti. Gara çok önemliydi. Eğer Türkiye Gara operasyonu yapmamış olsaydı, PKK militanları Türkiye’ye sızmış olacaklardı. 53 teröristi etkisiz hale getiren Türkiye, Gara’yı kalbinden vurmuştur.  Sırada Kandil ve Sincar var. PKK ve ABD’nin kulağına küpe olsun; Gara Harekatı Kandil’e yönelik yapılacak olan operasyonun ayak sesleridir. Bu saatten sonra terör örgütleriyle, sırf analar ağlamasın, PKK dağdan inip mücadelesini şehirde sürdürsün demenin vakti geçti.

Türkiye’nin terör konusunda kararlılığını gören ABD, başta Fırat’ın Doğusu ve Akdeniz’e inen koridorda YPG ağırlıklı kurulacak terör devleti olmak üzere, teröre prim vermeyen, FETÖ’ye darbe üstüne darbe indiren ülkemize karşı ambargo uyguluyor. Batı dünyası ve ABD her şeye rağmen PKK ile ilişkisinin sürdürüyor, Fetö elebaşını korumaya devam ediyor. Biden, Yemen savaşında sivilleri öldürdüğü gerekçesiyle Suudi Arabistan’a olan desteğini kesti. Gara’da PKK tarafından şehit edilen, elinde silahı dahi bulunmayan sivillere ise duyarsız kaldı. Hiç kimse ABD’den, sivil katliamı yapan PKK’yı kınamasını ve Suriye’deki uzantısı YPG ile olan ilişkisini kesmesini beklemesin. ABD, işgal etmek istediği İslam topraklarına girmek için terörü bahane ederek, önce terör örgütlerini bölgede konuşlandırıyor. Daha sonra işgali gerçekleştirip, coğrafyanın zenginliklerini sömürüyor. 

HDP’YE DİKKAT!

Barışı, kardeşliği, demokrasiyi, sivil katliamlarını dillerinden düşürmeyen PKK’nın Meclisteki siyasal ayağı HDP, 13 şehidimize yönelik saldırıyı şu ana kadar kınamadı. Mecliste siyasal partiler içerisinde Ak Parti ve MHP’den başka, “PKK’yı sivil katliamı yaptığı için kınıyoruz!” diyebilen bir parti var mı? Göstermelik terörü kınayanlar, PKK kavramını dillendirmeye cüret bile edemiyorlar. GARA’daki katliamdan Cumhurbaşkanını sorumlu tutan, PKK ve ABD’ye bir çift laf edemeyenler elbette PKK’yı kınayamazlar. Siyasi rant uğruna HDP ile olan ilişkilerini sürdürenlerin Gara’da şehit edilen asker ve polisimize sahip çıkmalarını beklemiyorum. Onlar siyasi ikballeri için devleti suçlamaya devam etsinler. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK’yla mücadelede müttefikimizden arzu ettiğimiz desteği göremedik” dedi. Hiçbir zaman da göremeyecek. Aslında Erdoğan da biliyor bunu. Lakin ülkeler arası ilişkilerde, stratejik müttefiklik gereği böyle konuşması normal. Gara harekatı Türk Amerikan dostluğunun testi anlamına gelmekteydi. Eğer ABD, Gara’da şehit edilen 13 sivil vatandaşımız için PKK’yı sert bir dille kınasaydı, bu sınavı vermiş olacaktı. PKK ve uzantılarıyla mücadelede bugüne kadar Türkiye’nin yanında yer almayan NATO müttefiki ABD’nin bundan sonraki süreçte yanımızda yer almasını beklemiyorum. 4 yıldan fazladır adeta FETÖ elebaşının Türkiye’ye teslim edilmesi için yalvarıyoruz. Allah aşkına hiçbir olumlu adım atıldı mı? ABD, söz vakti geldiğinde barış havarisi kesiliyor, demokrasi ve özgürlük nutukları atıyor. Ama demokrasiye kast eden darbecileri kollamayı, kendi ülkesinde misafir etmeyi ihmal etmiyor. Küresel barışın yolu, PKK’ya destek vermekten geçmez. Tüm ülkeler terörle mücadele konusunda ortak bir pakt oluşturmadıkça, terör varlığını sürdürecektir. Batı dünyası terör örgütlerine silah satıyor, ülkeleri işgalde onu aparat olarak kullanıyor. Şimdi bu ülkelerin terörü bitirme konusunda samimi olduklarına kim inanır? 

Türkiye’nin DEAŞ, PKK, PYD/YPG, FETÖ mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Erdoğan’sız Türkiye düşleyenlerin aşikar edemedikleri gerçek budur. Erdoğan teröre vurdukça kuduruyorlar. Benim okumalarım bu şekilde. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Birsen

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip ERDOĞAN hakkı temsil ediyor. İçeride ve dışarda karşısında olanlar batılı temsil ediyor.

M. Kürşat Karakuzu

2015 in 2 yarısında HDPkk nın çözüm ve birliğe şans verilmesini HENDEKLER ve yol kesmelerle SUİSTİMAL etmesine izin vermeyen Milli duruş ve mücadele kesintisiz devam etmeli. Sincar'da İran ve Irak ile işbirliği yaparak Suriye PKK sının lojistiği kesilmeli, İlk fırsatta Suriye'de tepelerine binilmelidir. Tespirlerinizden dolayı ayrıca sizi tebrik ediyorum kıymetli hemşehrim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23