• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

Afşin Uluslararası Fotokampı

07 Haziran 2021
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

Kahramanmaraş, 11 ilçe ve doğal güzellikleri, tarihi mekânlarıyla tanıtılmayı hak eden bir kent. Edebiyatın başkenti olarak anılan ilin şair ve yazarlarına ilham kaynağı olan bölgelerin başında da Afşin geliyor. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ilçenin tanıtılması, tarihi bölgelerin turizme kazandırılması için elinden geleni yapıyor. Daha önce lavantayı ilçeyle buluşturan Başkan Güven, 380 dekarlık alanda kozmetik alanda tescilli “Efsus” markasına imzasını attı. Ashab-ı Kehf külliyesini Unesco kültürel miras listesine aldıran Güven, şimdi de Afşin’in görsel hafızası için kolları sıvadı.

Doğa tutkunu ve fotoğraf sanatçılarının dört gözle beklediği 1. Uluslararası Afşin Fotokampı Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde nihayet buldu. 4 gün süren fotokampta doğa tutkunu fotoğrafçılar, adeta doğal bir stüdyo olan Hurman Çayı temasıyla bir birinden eşsiz fotoğraflar çektiler

AFŞİN’İN GÖRSEL HAFIZASI OLUŞTURULACAK

Fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin öncülüğünde Afşin Belediyesinin katkılarıyla 1. Ulusal Afşin Binboğa Hurman Çayı Fotokampı; Mahsuni Şerif’in türkülerine konu olan Hurman Çayında başladı. Türkiye’nin dört bir tarafından katılan yaklaşık 100 fotoğraf sanatçısı, 10 farklı rotada 50 köyü fotoğraflayarak, Afşin’in görsel hafızasını oluşturdu. Afşin Belediyesi ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin tarafından organize edilen 1. Ulusal Afşin Fotokampı, birçok usta fotoğrafçı tarafından desteklenerek, Afşin’in tanıtımına katkı sunulacak. Bu yıl ilki düzenlenen “Afşin Ulusal Fotokampı” teması, Binboğa-Hurman Çayı olarak belirlendi. Fotoğraflanacak mekânlar arasında Hurman Çayı üzerindeki Sütveren ve Hurman Kalesi, Söğüt Deresi, Su Değirmeni, Kaşanlı Köyü’ndeki “Kız-Oğlan Kayası”, Binboğaların hemen yanı başına yapılmış Yediuyurlar’ın mekânı Eshab-ı Kehf yer alıyor. 

Fotokampta yarışma, maraton, para ödülü gibi maddi değerlere yer verilmedi. En büyük ödül olarak kendilerine bölgenin doğası, kültürü ve birbiriyle tanışmayı gören sanatçılar, kampın ilk gününde yöre ozanlarının konseriyle ve Hurman Çayı’nın büyüleyici güzelliğiyle tanıştılar. 4 gün süren fotokampın sonunda çekilen fotoğraflar, bir metinle kitaplaştırılarak bölgenin turizmine katkı sağlanacak.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, bölge hakkında; “Afşin, sıra dışı doğal güzelliklere sahip bir şehir. Özellikle geçiş iklimi özelliği taşıması, bu sıra dışı özelliklerin oluşmasına neden olmuş. Doğasının yanında kültürümüz de yine geçişkenlik özelliği taşıyor. Akdeniz’in, Doğu Anadolu’nun, İç Anadolu’nun kültürünü taşıyor. Türkiye çapında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar ve duayen hocalarımızla bu güzellikleri herkese tanıtmak istedik. Diğer taraftan da sahip olduğumuz bu güzellikler konusunda şehir halkında bir farkındalık oluşturmayı amaçladık. Bizim turizmle ilgili çalışmalarımız vardı. İnşallah bunlar sayesinde görsel hafızasını Afşin’in oluşturmuş olacağız” dedi. 

Başkan ve ekibini, şehrin kültürel mirasına sahip çıktıkları için tebrik ediyoruz. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Selahaddin Alp

Kahramanmaraş gerçekten çok güzel bir şehir. Şehirden yarım saatlik mesafede yaylalar yer alıyor. Su şehri adeta. Afşin de öyle. Elinize sağlık
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23