• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zülfü Livaneli’yi görmeye gidenleri koronavirüs kaptı

Yeniakit Publisher
2020-03-27 10:45:00 - 2020-03-27 10:51:54
Zülfü Livaneli’yi görmeye gidenleri koronavirüs kaptı

CHP'li yandaş Zülfü Livaneli’nin şubat ayının sonunda New York’ta gerçekleştirdiği kitap tanıtımı ve konser etkinliklerine giden birçok Türk koronavirüse yakalandı. Livaneli’nin konser programı, sanatçının aniden rahatsızlanması nedeniyle iptal edilmişti.

Zülfü Livaneli, kitabının tanıtımı için yaklaşık bir ay önce Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bir dizi konser ve imza günü düzenlendi.

Livaneli, 27 Şubat tarihinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı ve bir süre gözlem altında tutuldu. Kısa süre içinde taburcu edilen Livaneli, 1 Mart akşamı konser verdi. Fakat program dahilindeki diğer konserler Livaneli’nin rahatsızlığı nedeniyle gerçekleştirilemedi. 4 Mart akşamı New York’taki ‘The Marmara-Park Avenue’ adlı otelde kitabı için imza günü yapan Livaneli, buradaki davetlilere bir konser de verdi.

Birçok kişide tespit edildi

Hürriyet'in haberine göre; özellikle bu oteldeki organizasyona katılan onlarca Türk'te koronavirüs (COVID-19) tespit edildi. Etkinliğe katılan gazeteci Zafer Mutlu da önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, koronavirüse yakalandığını duyurdu. Ayrıca otelin sahibi Kağan Gürsel başta olmak üzere organizatörler ile etkinliğe katılan New York’taki çok sayıda işinsanında koronavirüs tespit edildi. Ancak bu kişilerin durumunun ağır olmadığı ve hepsinin kendini karantinaya aldığı öğrenildi.

Herkese bulaşmış olabilir

Oteldeki etkinliğe katılan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Türk işadamı, test yaptırmadığını ama kendini çok iyi hissettiğini söyledi.

İşadamı ancak yine de karantinada olduğunu belirterek “O geceye katılan yaklaşık yüz kişiden hemen hemen herkese virüs bulaşmış olabilir. Benim tanıdığım 12 kişinin testi pozitif çıktı” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Laikçilik Elden gidiyor rrrrrr

Olmazzzz olamazzzzz umreciler bulaştırdı... Olmazzzzz konserden bulaşamazzzzz( İtalya da umreciler yok du galiba)

asa

onlar bir sey olmaz....korona onlara bir sey yapmaz cunku beyaz turk bunlar....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23