Bisküvili irmik tatlısı tarifi, nasıl yapılır? Nefis tarif
Hem irmiğin ve sütün birleşiminin lezzeti hem de bisküvinin gevrekliği harika bir lezzet sunacak tarif...

Bisküvili irmik tatlısı tarifi
Malzemeler
- 1 litre süt
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 9 yemek kaşığı irmik
- 12-13 adet kakaolu bisküvi
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Toz fıstık
Bisküvili irmik tatlısı nasıl yapılır?
Tatlınızı yapmaya ilk olarak tencerenize süt ve şekeri alarak başlayın. Tencerenize koyduğunuz süt ve şekeri kısık ateşte sürekli karıştırın. Karıştırmaya devam ederken irmiği yavaş yavaş ekleyin ve tatlınız koyu bir kıvama gelene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Dibine tutmaması için karıştırmayı bırakmamanız gerekmektedir. Tatlınız kıvam alıp, kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve altını kapatın. Karıştırmaya devam ederek vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın. Tatlınızı dinlenmeye bırakın ve orta boy borcam alıp soğuk su ile ıslatın. Islatmanız hem irmiğin borcama yapışmasını engeller.Tatlınızın yarısını borcama döküp kakaolu bisküvileri üzerine diziniz. Bisküvileri dizdikten sonra üzerine tatlınızın kalanını dökünüz. Hazır hale gelen tatlınızı servis etmeden önce 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden önce üzerine toz fıstık dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet oslun.