• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yüzde 92 engelli vatandaşa bile nafaka zulmü! Böyle adalet olmaz olsun

Yeniakit Publisher
2019-11-18 09:39:00 - 2019-11-18 09:39:43
Yüzde 92 engelli vatandaşa bile nafaka zulmü! Böyle adalet olmaz olsun

Süresiz nafaka mağdurlarının hayatları kararmaya devam ediyor. Bakıma muhtaç olan Vedat A’nın eşi Yeşim A, “Ben olmasam eşimin tek başına hareket etmesi bile zorken, yetkililer nafaka adaletsizliğini çözmek için neyi bekliyorlar?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Binlerce yuvanın yıkılmasına sebep olan nafaka zulmü ile ilgili yasal değişiklik geciktikçe, süresiz nafaka mağdurlarının hayatları kararmaya devam ediyor. Yüzde 92 engelli raporu bulunan ve bakıma muhtaç olan Vedat A’nın nafaka ödüyor olması da nafaka sistemindeki adaletsizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Felçli ve nafaka ödüyor!

Vedat A’nın eşi Yeşim A, nafaka ödemeleri yüzünden başından geçenleri şöyle anlattı: “Eşim 1991 yılında önceki eşinden ayrılmış. 2012 yılında da biz yuva kurduk. Şu anda 7 yaşında bir oğlumuz var. Bir şekilde eski eşinin nafakasını ödüyordu. Aşağı yukarı 6-7 yıldır nafaka artırım davaları ile uğraşıyoruz. Avukat parası yetiştiremiyoruz. Ödemeyi bir gün geciktirsek avukat icraya veriyor. Bu olaylardan sonra birden eşimde tümör çıktı ve ameliyat oldu. Daha sonra 13 Temmuz 2019’da eşim beyin kanaması geçirdiğinden dolayı yoğun bakıma alındı ve 3 ay yoğun bakımda kaldı. 3 ay sonrasında da bakım hastası olarak taburcu oldu. Şu anda yüzde 92 engelli ve raporları mevcut. Ama nafaka ödemeye devam ediyor. 400 TL nafaka ödüyor. Eşimin sol tarafı felç bilinci yok ve bakım hastası.

Eşi: Dayanacak gücümüz kalmadı

Kocası Vedat A’nın eski eşinin maddi durumunun oldukça iyi olduğunu belirten Yeşim A, “Eşimin eski eşi lüks bir mahallede oturuyor. Kadının kaldığı evinin aidatı 400 TL. Evi, arabası var. Ayrıca yetim aylığı alıyor. Buna rağmen hani yoksul deniliyor ya ben bu durumu anlamıyorum.  Eşim, ekonomik olarak, artık hem çocuğa, hem kendi evine, hem de geçmişteki kadına yetemiyor. Her yıl artırım davası yüzünden 6-7 bin TL avukatlık parası ödememiz gerekiyor. Bu da bizi altından kalkamayacağımız duruma sürüklüyor. Eşime felç geldi ve bakıma muhtaç bir şekilde yatıyor. Benim çocuğumun, eski eşi yüzünden babasız kalma olasılığı çok yüksek. Yetkililer artık bu durumu çözecekse çözsünler. Dayanacak gücümüz kalmadı” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şerif

Bütün suç 17 yıldır ülkeyi yöneten CHP de Kahrolsun CHP

Anigzel

Anlaşılmayan adalet
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23