• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yusuf Kavaklı'dan İslam karşıtı başlıklara sert tepki! ‘Köpeksiz köy bulmuşlar, değneksiz geziyorlar’

Yeniakit Publisher
2019-08-13 15:11:00 - 2019-08-13 15:11:49

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Yusuf Kavaklı'dan İslam karşıtı başlıklara sert tepki! ‘Köpeksiz köy bulmuşlar, değneksiz geziyorlar’

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hafızlık eğitimi veren okul sayılarını arttırmasından rahatsız olan haber yayın organlarının İslam karşıtı ifadelerine öfkelenen İstanbul eski Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, "Köpeksiz köy buldular, değneksiz geziyorlar." dedi.

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılı için hafızlık projesi uygulayacak İmam Hatip Okulu sayısını 171'e çıkartınca bazı yayın organları İslam karşıtı ifadeler kullandı. 

Hafızlığın İslam'daki önemine vurgu yapan İstanbul eski Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, AK Parti iktidarına da bazı eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

"Söz konusu yayın organları AK Parti hükümetinin zaafından istifade ediyor. Bu hükümet sağ olsun kontrolü bıraktı. Kontrolü bıraktığı için de bunlar ötüyorlar. Sanki Türkiye Müslüman bir ülke değil. Bu başlıkları atanlar Türkiye'yi 28 Şubat günlerine yeniden püskürtmek istiyor. Tabii ki çabaları nafile. Su akacak ve mecraını bulacak. Onlar da içlerindeki sıkıntıyla ölüp gidecekler."

"Hafızlık çalışarak kazanılan büyük bir nimettir." diyen Kavaklı sözlerine şöyle devam etti:

"Kur'an-ı Kerim'i baştan sona ezberlemek kadar güzel birşey olabilir mi? Bakın araştırmalara göre hafız insanlar beyinleri sürekli çalıştığından Alzheımer bile olmuyorlar. Türkiye'de hafızların her zaman değeri ve itibari var. Kudurmalarının sebebi de işte bu." 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Murat

Ama siz bir şeyi atlıyorsunuz bu büyük şeyi kale almazsanız doğruya ve o peygamberin önserdiği güzele ulaşamazsınız Allah sağır kesilmeyin dinleyin anlayın buyurmakta. Peygamber sav zorlaştırmayın buyurmaktadır Hem kurana hemde de sünnete aykırı iş yaparak doğru ulaşmaya çalışmayarak sapık bir yol tutuyor Hayır zalimler tarafından sokulduğunuz bu yolda sisteme adapte omaya çalışıyorsunuz Peygamber sav in zamanında arapça konuşuluyodu ezberlenirken hem dinleniyor anlanıyor hemde hafızaya alınıyodu Şimdiki zamanda anlamı bilinmeyen seslerin ezberlenmesi çocuklara ilkokullarda önce kendi özü kulluğunun dili olan arapçadan başka bir dil öğretip sağırlaştırdıktan ve zorlaştırdıktan sonra bu işi yapıyorsunuz İnananlar için Arapçadan üstün bir dil olamaz dünya geçici bir imtihandır tüm diğer diller dünyada kalacaktır Kulluğun dili ise Allahın seçmesi ile Arapça olmuştur Siz çocuklara sayfalarca anlamadığı sesleri ezberletiyosunuz ve bidat yapıyorsunuz Bu güzel olamaz Hafızlık güzeldir Pek lazım hürmete değer bir iştir Ama işin içine şeytanı karıştırırsanız cennet mundar olur.

Nur

Evet Ak partili bakanlar millet vekilleri müslüman haklarını ihlalin dibi artık ayıp olmuyormu bu pislikleri kafirleri susturacak bir yolunuz yokmu bunlardan ne beklentinizmi var ? Medyada it sürüsü gibi çoğaldılar sivil toplum kuruluşları müslüman savcılar hakimler avukatla bu yaratıklara dava açıp sonuç alana kadar niye peşine düşmüyorsunuz ak partili vekiller bakanlar biz size niye oy verdik Allah hepinize hesap sorar unutmayın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23