• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan'dan darbeci Guaido'ya tam destek

Yeniakit Publisher
2019-07-12 14:16:00 -
Yunanistan'dan darbeci Guaido'ya tam destek

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı darbeci Juan Guaido'yu Venezuela'nın devlet başkanı olarak tanıdıklarını duyurdu.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Juan Guaido'yu Venezuela'nın devlet başkanı olarak tanıdıklarını açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Yunanistan'ın Avrupa Birliği'nin (AB) ortak pozisyonu çerçevesinde Ulusal Meclis Başkanı Guaido'yu Venezuela'nın devlet başkanı olarak tanıdığı" bildirildi. 

Venezuela'da siyasi, barışçıl ve demokratik bir çözüm çağrısı yapılan açıklamada, AB'nin çözüm çabalarının desteklendiği belirtildi. 

Venezuela'daki gelişmeler

Yıllardır ağır bir ekonomik ve sosyal kriz yaşayan Venezuela'da, muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclisin Başkanı Guaido, 23 Ocak'ta kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş, başta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteğini almıştı.

Halk sokağa çağrılmıştı

Guaido ile partisinin ev hapsindeki eski lideri Leopoldo Lopez, 30 Nisan'da bir grup askerle Maduro hükümetini devirmek üzere halkı sokağa çağırmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Muhalifler çağrı üzerine birçok kentte sokağa çıkmış, protestolar daha sonra belirli bölgelerde şiddet eylemlerine dönüşmüştü.

Maduro taraftarlarının da Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores etrafında toplandığı günün sonunda Lopez, önce Şili, ardından da İspanya Büyükelçiliğine sığınmıştı.

Olayların ardından başlatılan soruşturmalar sonucunda bazı muhalif milletvekilleri tutuklanırken, bir kısmı da Avrupa ve bölge ülkelerinin büyükelçiliklerine kaçmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

uyan dünya

arkasında yahudistan abd si var yunanın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23