• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan'da Türkiye paniği! Atina silahlanmaya hız verdi

Yeniakit Publisher
2021-02-22 07:42:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Yunanistan'da Türkiye paniği! Atina silahlanmaya hız verdi

Ekonomik krize rağmen askeri harcamalarını beş kat artıran Yunanistan, Türkiye korkusuyla Fransa'dan savaş uçağı, Almanya'dan denizaltı ve zırhlı araç alacak. İsrail'den ise HERON kiralayacak.

Silahlanma harcamalarını geçen yıla göre beş kat arttıran Yunanistan, askerî gücünü artırmak üzere yeni adımlar atıyor. Fransa’dan altısı yeni, 18 adet gelişmiş Rafale savaş uçağı, Almanya’dan denizaltı ve zırhlı araçlar satın almayı planlayan Atina, İsrail’den ise HERON İHA kiralayacak.

Özellikle Türk SİHA’larının Libya, Karabağ, Suriye ve Kuzey Irak’ta elde ettiği başarıları ve Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki yükselişinin ardından harekete geçen Atina, silahlanmaya büyük paralar harcamaya başladı. Yunanistan’ın mali krizi ülkede ciddi ekonomik hasara yol açsa da, silahlanma harcamaları geçen yıla göre beş kat artırıldı.

Öncelikleri modernizasyon

Yunanistan, bu yıl silahlanma programı kapsamında dört yeni firkateyn alımı ve dört firkateynin modernizasyonunu planlıyor. Ayrıca, dört adet MH-60R Seahawk “Romeo” tipi helikopter alımı, 84 adet F-16 savaş uçağının modernizasyonu ve 15 adet C-130 ile İtalyan yapımı sekiz adet C-28 askerî nakliye uçağının da modernizasyonu için planlamalar yapılıyor.

Almanya’dan zırhlı araç

Yunanistan’ın, Tip 214 denizaltıları için 36 yeni Alman ağır hizmet torpido satın alma anlaşması devam ederken, anlaşma aynı zamanda Yunan denizaltılarında bulunan eski SUT torpidolarının bazılarının modernizasyonunu içeriyor. Yine Almanya’dan binden fazla M1117 zırhlı aracı da satın almayı planlıyor.

F-35 de istiyorlar

Rafale, F-16’lar ve Mirage 2000-5 uçakları için yedek parça edinecek olan Yunan Hava Kuvvetleri ayrıca, gözünü F-35’lere dikmiş durumda. Bu kapsamda F-35 tipi savaş uçağı satın alma konusunda ABD’li şirket Lockheed Martin’e resmî talepte bulundu. Atina’nın talebine ise henüz resmî bir cevap verilmedi.

Heron kiralayacaklar

Yunanistan ve İsrail ile arasında yapılan 1,68 milyar dolarlık 20 yıl süreli savunma antlaşmasıyla ile Atina’nın İsrail’den iki adet kiralık UAV HERON İHA talep ettiği aktarıldı. Yunan basının çıkan haberlere göre, Atina’nın envanterine İsrail yapımı HERON’ları katmak niyetinde olduğu aktarılırken, HERON’ların, Eğriboz (Evia) Yarımadasının doğusundaki İskiri (Skyros) adasındaki 135’inci Hava Üssüne geleceği bilgisi paylaşıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur okudu

Adamlar bilinçli bir siyaset yapıyorlar. Korku falan değil. Mağduru oynayıp batının desteğini arkalarına alıyorlar. Geçin bu korktu ayaklarını. Mahallede çocuk kavgası yok.

Ulvi

Heron değil Zeus gelse kurtaramaz sizi.Kısa bir dönemde Adalarımızı geri alacağız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23