• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

YSK itirazları inceledi! 45 muhtarın mazbatası iptal edildi

Yeniakit Publisher
2019-08-24 10:51:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
YSK itirazları inceledi! 45 muhtarın mazbatası iptal edildi

YSK, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 3 bin muhtar ile ilgili yapılan itirazları inceledi ve 45 muhtarın mazbatasının iptaline karar verdi.

 Sezai Erhan  yeniakit.com.tr 

Türkiye 31 Mart'ta 50 bin 157 muhtar için oy kullanırken, seçimden kısa bir süre sonra Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yeni seçilen muhtarlarla ilgili itiraz yağmaya başladı. YSK’ya yapılan itirazlarda, seçimi kazanmasına rağmen okuma yazma bilmediği, adli sicilinde problem olduğu ve 6 aylık ikamet koşulunu taşımadığı gerekçesiyle yaklaşık 3 bin muhtarın mazbatasının iptal edilmesi istendi.

Seçim 7 Haziran 2020’de

İtirazları tek tek dosya bazında karara bağlayan YSK, mazbatası iptal edilen 45 muhtarın bulunduğu mahalle veya köylerde 7 Haziran 2020'de yeniden muhtarlık seçimi yapılacağına karar verdi. 7 Haziran’a kadar mahalleler veya köylerde imza yetkisi birinci sıradaki azalarda olacak. YSK kaynaklarından alınan bilgilere göre, mazbatası iptal edilen muhtarların bir çoğunun adli sicil belgesine göre seçilme yeterliliğine engel olan bir ceza aldığı ortaya çıktığı belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Akil

Muhtarlığa gerek yok yalan dan devlet para veriyor sormam ayıp olmasın bu muhtar ne iş yapar ben bir iş gormuyom

Osman

Bence sayın ysk uyelerı koy muhtarı secımlerınde secmen tasıyan muhtarı mazbata ıptal etmelı tekrar seçımde halk uyanmıs olur koyde yasayan secmen ıradesı ıle oynanmaz saygılarımla osman koylu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23