YPG'den komik 'Talal Silo' açıklaması
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Terör örgütü YPG, sözcüleri Talal Silo'nun ÖSO’ya katılmasının ve Türkiye'de sorgulanmasını tehdit edilmesine bağladı.
Terör örgütü PKK/YPG’nin oluşturduğu SDG’den yapılan açıklamada Silo ile temasın koptuğu ifade edildi ve “General Talal Silo saygı duyulan bir komutandı. Talal Silo’nun kaybolmasının, Türk istihbaratı tarafından yürütülen ve Silo’nun ailesini de kapsayan özel bir operasyon sonucu olduğuna inanıyoruz” dendi.
ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon ise “Talal Silo’nun SDG’den ayrıldığı iddialarından haberdarız, ancak şu aşamada elimizde daha fazla ayrıntı yok” demekle yetinmişti.
SDG’nin medya yüzü haline gelen Silo’nun örgütten ayrılmasıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Silo’nn son zamanlarda örgüt yönetimiyle arasının açıldığı, Kandil’den gelen talimatlardan rahatsızlık duyduğu öğrenildi. Görüşlerinin dikkate alınmamasından yakındığı belirtilen Silo’nun, SDG’nin ele geçirdiği bölgelerde çıkan petrolün satışında elde edilen gelirin paylaşımında yaşanan usulsüzlükler nedeniyle de örgütün lider kadrosuyla ters düştüğü kaydedildi.