• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yolun sonuna gelen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu: Mağdur edebiyatına devam etti!

Yeniakit Publisher
2021-02-19 22:59:00 - 2021-02-19 23:01:53
Yolun sonuna gelen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu: Mağdur edebiyatına devam etti!

Hakkındaki hapis cezası TBMM Genel Kurulu'nda okunduktan sonra vekilliği düşecek Ömer Faruk Gergerlioğlu, ilk açıklamasını twitter hesabı üzerinden yaptı.

 Yeniakit.com.tr 

Yargıtay 16. Ceza Dairesi bugün HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onadı. Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı Yargıtay tarafından TBMM'ye bildirilecek. Kesin hüküm kararı, TBMM Genel Kurulu'nda okunduktan sonra da Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşecek.

Mağdur edebiyatına devam etti

Önümüzdeki günlerde milletvekilliğinin düşmesi beklenen Gergerlioğlu hakkındaki karara ilişkin ilk açıklamasını twitter hesabından yaptı. FETÖ'cülerle sık sık canlı yayında buluşan HDP'li Gergerlioğlu mesajında 'mağdur' edebiyatına devam ederek şu ifadeleri kullandı:

"Beni zulmedenler seçmedi ki milletvekilliğim bitsin. Seçilmeden önce de bu milletin her sorunu için vardım. Beni milletin zulme uğrayan tüm fertleri seçti, herkes için milletvekili oldum. Milletinvekilliği uyduruk siyasi kararlarla düşmez ki! İnsan hakları kazanacak."


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Milletvekilliği neden düşecek?

Anayasa'nın 84. maddesinin ikinci fıkrası, 'Milletvekilliğinin kesin hüküm giyme veya kısıtlanma halinde düşmesi, bu husustaki kesin mahkeme kararının Genel Kurula bildirilmesiyle olur' hükmünü içeriyor. Kesin hüküm kararının önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda okunması bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kozanbeyoglu

Doğru seni biz degil ,senin gibilerin agziyla soyleyeyim: seni pekekeliler seçti.

Vahap Kalyoncu

Sen ancak satılmış hainlerin vekili olursun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23