• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yoğurtlu kabak kavurma nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2018-07-25 23:00:00 -
Yoğurtlu kabak kavurma nasıl yapılır?

Yoğurtlu kabak kavurma nasıl yapılır? Bu leziz tarifi denemek için haydi mutfağa...

MALZEMELER

2 adet orta boy kabak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı mayonez (isteğe göre)

3 yemek kaşığı süzme yoğurt
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2 yemek kaşığı su

1 çay kaşığı tuz

Üzeri süslemek için:

Dereotu

Pul biber

NASIL YAPILIR?

2 adet orta boy kabağımızı soyup rendeliyoruz. Suyunu sıkıp bir tencereye alıyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip canlılığı gidene kadar kavuruyoruz. 2-3 dakika yeterli olacaktır. Kavrulduktan sonra yoğurdu bir kaba alıyoruz. Tuz ve su katıp kaşıkla çırpıyoruz. Üzerine kabağı ve mayonezi ilave edip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine dereotu ve pul biber serpiştiriyoruz.

Afiyetler olsun

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23