Başbakan Binali Yıldırım, "Yatırım döneminde bütün kazançlar üzerinden vergi indirim oranı, bütün bölgeler için yüzde 80'e çıkacak" diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Türkiye İhracatçılar Meclisi üyelerine hitap etti.
Başbakan Yıldırım konuşmasından satır başları şöyle:
Millet olarak hep birlikte ayağa kalktık ve büyük bir belayı defettik, büyük bir vesayet odağını yok ettik. Vatandaşlarımız arasına ayrılık tohumları eken bir örgütü çökerttik. Himmet diye haraç toplayan, soruları çalan, şantaj yapan, tehdit eden, insanların haremine giren, onları fişleyen bu alçak örgütü çökerttik.
Kaos ve kriz bekleyenlerin hevesleri bir kez daha kursağında kalmıştır. Darbeyi boşa çıkaran millet sayesinde demokrasimiz o arbededen güçlenerek çıkmıştır. Siyasi istikrar, güven, hukukun üstünlüğü daha da pekişmiştir.
Yatırım döneminde bütün kazançlar üzerinden vergi indirim oranı, bütün bölgeler için yüzde 80'e çıkacak.
Dostlarımıza son çağrımız şu, bırakın, Türkiye'nin enerjisini azaltacak adamların oyunlarıyla boş vakit geçirmeyin. Türkiye'nin dostluğuna güvenin, Türkiye'nin dostluğu sizin de bölgenin de dünyanın da barışı ve esenliği için vazgeçilmezdir.
Nasıl İsrail ile sorunlarımızı bir noktaya getirdiysek, çözdüysek, nasıl Rusya ile işleri tekrar rayına soktuysak, Suriye'de de bölgedeki diğer ülkelerde de çok daha güzel gelişmeleri inşallah yaşayacağız. Bunun süreci başlamıştır, adımları atılmıştır. Bunun sonuçlarını da hep beraber göreceğiz.