• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yıkım ekibi işbaşı yaptı

Yeniakit Publisher
2019-04-11 12:17:00 - 2019-04-11 13:23:31

Yerel seçimden önce AK Parti’nin dev projelerini durdurma ve yıkmayı vaad eden Zillet İttifakı, kirli emellerine hızlı başladı. CHP, İP, SP ve HDP’nin ittifakıyla seçilen belediye başkanlarının kimisi Esed zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan muhacirlere bir lokma ekmeğe göz dikerken, kimisi de FETÖ ve PKK’dan yargılananlara iş sözü verdi, şehitlerin kemiklerini sızlattı.

Seçimden önce tek vaatleri yıkmak, satmak ve durdurmak olan Zillet İttifakı marifetlerine başladı. Demokratik adımlarla dize getirilen yargı, bürokrasi ve askeri vesayetin kirli emelleri için umut olan Zillet İttifakı’nın temsilcileri mazbatayı aldığı belediyelerde adeta terör estirdi. Kimisi Esed zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan muhacirlere verilen bir lokma ekmeğe göz dikerken, kimisi FETÖ ve PKK’dan yargılananlara iş sözü verdi. Kimisi de kayyımların belediye binasına astırdığı Türk bayraklarını gelir gelmez indirme cüretinde bulundu.

“FETÖ ve PKK”ya kucak açtı

FETÖ’cülere açıktan destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilk icraatı FETÖ ve PKK’yı sevindirmek oldu. Soyer, “Biz KHK ile atılmış öğretmenleri zabıta olarak alacağız’” dedi. Soyer, daha önce de “Zaman ve Samanyolu’na yapılan baskınları bütün kalbimle protesto ediyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Bir ekmeği çok gördü

Yerel seçimler öncesinde “Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz” diye açıklama yapan CHP’li Tanju Özcan da, HDP-CHP oylarıyla oturduğu koltukta ilk icraatına imza attı. Özcan, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gönderdiği talimatnamede, “İlimizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması” sözlerine yer verdi.

PKK’nın borazanları

Diyarbakır Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ise göreve gelir gelmez terör seviciliğine soyundu. HDP İl Başkanlığı’nda düzenlenen kutlama programına katılan Mızraklı, terör örgütü PKK’yı ve teröristleri övücü sözde marşlar okurken, ölen teröristler için “saygı duruşunda” bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şer İttifakı’nın taşeronu HDP, Mardin Kızıltepe’de ise şanlı Türk bayrağını hedef aldı. CHP, SP ve İP’in ittifak yaptığı HDP, ilk icraat olarak Belediye binasında asılı Türk bayrağını indirdi. Seçim sürecinde Doğu’da Türk bayrağı açmayan HDP, oy arayışında olduğu Batı ise bayrağımızı suistimal etmişti.

Halisdemir’e saygısızlık

Başkan Erdoğan’a “Adam ol, ayağını denk al, bir daha televizyona bile çıkamayacaksın” şeklinde tehditler savuran CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, göreve gelir gelmez mide bulandıran bir eylemde bulundu. Uygur, Torbalı Meydanı’nda bulunan 15 Temmuz’un kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in resmini söktürdü. İçişleri Bakanlığınca, Uygur hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu.

Makam arabasını yeniledi

CHP’nin Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de mazbatayı aldığı gibi koltuğunu yeniledi. Kuşadası’nda FETÖ’nün avukatı olarak tanınan Günel, belediye imkanlarını VIP makam aracına yatırdı. Günel, makam odasındaki dekorları da yenilemeyi ihmal etmedi.

AK Parti’den CHP’ye geçen Artvin’de Belediye Başkanı Demirhan Elçin ise, belediye hoparlöründen Mozart çaldırdı. Ezanı yasaklayan CHP'nin Artvin Belediye Başkanı Elçin’in Batı kültürünü “çağdaşlık” sayması şaşkınlıkla karşılandı.

MUHAMMED UZUN
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23