YGS sınav giriş belgesi çıktısı olmayan adaylar sınava giremeyecek. ÖSYM YGS 2015 için uyarılar yayınladı. YGS öncesi bunlara dikkat!
Yükseköğretime Geçiş Sınavı-YGS 2015 için geri sayım başladı. 15 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS 2015 öncesi ÖSYM uyardı: YGS sınav giriş belgesi çıktısı olmayanlar sınava giremeyecek!
YGS sınav giriş belgesi çıktısı alma linki ais.osym.gov.tr. Adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi-ais'ten sınav giriş belgelerinin çıktısını TC Kimlik Numarası ve ÖSYM aday şifresiyle alabilecekler.
YGS SAAT KAÇTA?
YGS 2015, 15 Mart Pazar günü saat 10.00'da başlayacak ve adayların 160 dakika süresi olacak. YGS'ye girecek öğrencilerin en geç saat 09.00'da sınav merkezlerinde olmaları gerekiyor.
YGS HANGİ TESTTE KAÇ SORU VAR?
YGS Türkçe Testi: 40 soru
YGS Matematik Testi: 40 soru
YGS Sosyal Bilimler Testi: 40 soru
YGS Fen Bilimleri Testi: 40 soru
YGS SORULARI AÇIKLANACAK MI?
YGS 2015 soruları ve cevapları açıklanacak mı sorusunun yanıtı dün ÖSYM'den geldi. ÖSYM YGS sorularının yüzde 20'sine denk gelen ve rastgele seçilen 32 soru ve cevaplarını yayınlayacak. YGS sorularının tamamı ise YGS sınav sonuçları açıklandığı gün osym.gov.tr'den ilan edilecek.
YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI OLMAYAN ADAYLAR SINAVA ALINMAYACAK!
ÖSYM YGS sınav giriş belgeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, adaylara YGS sınav giriş belgesi çıktısı gönderilmeyeceğini duyurdu. YGS 2015'e girecek adayların YGS giriş belgesi çıktısı alıp, sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor. YGS giriş belgesi çıktıları ais.osym.gov.tr'de.
YGS sınav giriş belgesinin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır.
YGS ŞİFRESİNİ UNUTANLAR NE YAPACAK?
ÖSYM YGS aday şifremi unuttum diyen öğrenciler ne yapacak? YGS öncesi ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.
Şifrelerini unutan YGS adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. YGS aday şifresini unutanlar ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinebilirler.
YGS sınav giriş belgenizi alabilmek için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.
Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.
Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya YGS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.
YGS SAAT KAÇTA?
YGS, 15 Mart 2015 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav, saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00’da hazır bulunmaları gerekecek.
Adaylar, sınav salonuna 2015-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacaklar. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak.
YGS ADAYLARI DİKKAT!
Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.