• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yatırım zirvesi yapılsın

Yeniakit Publisher
2015-03-28 08:02:26 - 2015-03-28 08:02:25
Yatırım zirvesi yapılsın

Amerika’da gerçekleştirilen SelectUSA Yatırım Zirvesi’ne katılan Türk işadamları, benzer bir zirvenin Türkiye’de yapılması halinde muhteşem sonuçlar çıkabileceğini belirterek benzer bir zirve için harekete geçilmesini istedi. Türk-Amerikan İşadamları Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, zirveye 70’i aşkın ülkeden 3 bine yakın kişinin katıldığına dikkat çekerek, “Keşke biz de benzeri bir zirve yapabilsek” dedi.

WASHINGTON - ABD'de yapılan SelectUSA Yatırım Zirvesi'ne katılan Türk iş adamları, Türkiye'nin de yabancı yatırımcıları çekmek için kapsamlı bir zirve düzenlemesi çağrısında bulundu. ABD'deki yatırım olanaklarının tanıtılması amacıyla başkent Washington'da düzenlenen SelectUSA Yatırım Zirvesi'ne katılan Türk iş adamları, zirvenin ardından değerlendirmeler yaptı.

Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA) Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, ikinci kez katıldığı zirveyi çok başarılı bulduğunu belirtirken, "ABD, yabancı yatırımcıları ikna etmek için çok çalışıyor. Zirveye katılanların sayısının yüzde 100 artması da başarılı olduklarını gösteriyor. Keşke biz de SelectUSA benzeri bir zirve yapabilsek" dedi.  Terzioğlu, bu tür etkinliklerin yeni iş birliklerine imkan sağladığını anlatırken, "Ticari anlaşmalar, tıpkı evlilikler gibi tek taraflı yapılamaz. Her anlaşma bir aile oluşturarak, yeni birlikteliklerin yolunu açar. Şirketler böyle böyle gelişir" ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİR ETKİNLİĞİN SONUÇLARI MUHTEŞEM OLUR

TÜBİTAK'ın 2012 yılında başlattığı teknoloji programı kapsamında Türkiye'den Silikon Vadisi'ne gönderilen ilk girişimci şirket olan SANLAB Simülasyon'un Mali İşler Müdürü (CFO) Salih Kükrek ise SelectUSA zirvesine yatırım için en isabetli kararı verebilmek adına katıldıklarını belirtti. Zirveyi düzenleyen SelectUSA'in T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın ABD'deki muadili olduğuna işaret eden Kükrek, Türkiye'nin de benzer bir etkinlik düzenleyerek küresel yatırımcıları etkilemek zorunda olduğunu ifade ederek, "Böyle bir etkinlik ülkemiz adına muhteşem sonuçlar ortaya çıkarabilir" öngörüsünde bulundu.

YATIRIMCI TEŞVİK İSTİYOR

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil de zirvenin ABD'nin dünyadaki en güçlü ekonomik performansı gösterdiği bir zamanda yapılmış olmasına dikkati çekerek, "ABD, Avrupa Birliği ve Uzak Doğu'nun düşüşe geçtiği bir dönemde dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu dönemde, Amerikan inşaat sektöründeki hareketleri değerlendirerek, kendimizi buna göre konumlandırmak amacındayız" dedi.  ABD Başkanı Barack Obama da dahil olmak üzere birçok üst düzey yetkilinin konuşmalarında yatırımcılara her türlü desteğe hazır olduklarını söylediklerini anımsatan Yeşil, Türkiye'nin yabancı sermayeye yönelik girişimlerini artırması ve yatırımı teşvik edici kanunlar çıkarması gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE’DEN KATILANLAR

ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, zirveye Türkiye'den 20 şirket ve 8 iş derneğini temsilen 38 Türk temsilci katıldı. Türk yatırımcıların özellikle sanayi ve mühendislik odaklı sektörlere yoğun ilgi gösterdikleri belirtildi. 70'i aşkın ülkeden bin 200 yabancı firmanın katıldığı zirvede, ABD Başkanı Barack Obama'nın yanı sıra ülkenin Dışişleri, Ticaret, Hazine ve Ulaştırma bakanları da yabancı yatırımcılara ABD'yi seçmeleri çağrısında bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23