• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yahudi gaspçılar gözünü Suriye topraklarına dikti: Yerleşim yeri kurmak için Golan’a sızdılar

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Yahudi gaspçılar gözünü Suriye topraklarına dikti: Yerleşim yeri kurmak için Golan’a sızdılar

Filistin topraklarını gasbeden ve Suriye'nin güneyinde toprak gasbı ve yasa dışı yerleşim talep eden ‘Yahudi gaspçılar’ olarak adlandırılan Bashan Öncülerine mensup 14 işgalcinin, Suriye'ye sızdığı ortaya çıktı.

The Times of Israel gazetesinin haberinde, İsrail işgali altındaki Suriye toprağı Golan Tepeleri'ne gelen Bashan Öncülerine mensup 14 İsraillinin sınırı aşarak Suriye’nin güneyine girdiği aktarıldı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Suriye’ye sızan grubun yakalandığı ve gerekli işlemlerin yapılması için İsrail polisine teslim edildiği bildirildi.


HÜKÜMETİN AÇIK DESTEĞİ ARKALARINDA

Açıklamada, İsrail ordusunun Suriye’deki "faaliyetlerine engel teşkil eden ve bölgedeki güçlerinin güvenliğini tehlikeye atan" söz konusu olayın kesin bir dille kınandığı aktarıldı.

Kendilerine Golan Tepeleri ve güney Suriye'nin Tevrat'taki adından esinlenerek "Bashan Öncüleri" adını veren grup, Yahudi yerleşimleri kurulması çağrısıyla sık sık Suriye'ye giriyor.

İsrail'in aşırı sağcı hükümetinin bazı mensuplarının açık desteğini alan Bashan Öncüleri hakkında bugüne kadar herhangi bir cezai yaptırımda bulunulmadı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vay vay

Suriyeyi biz fethetmiştik... Ama suriyede büyük patron israil....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23