• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

WhatsApp’tan flaş koronavirüs kararı! Mesajlar kısıtlanacak

Yeniakit Publisher
2020-04-07 12:27:00 -
WhatsApp’tan flaş koronavirüs kararı! Mesajlar kısıtlanacak

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüsle ilgili asılsız mesajların önüne geçmek için mesajlarda kısıtlama uygulama kararı aldı.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinde sıkça meydana gelen asılsız mesajlar zincirinin önüne geçmek adına mesajlarda kısıtlamaya gitti. Kullanıcılar bundan böyle her bir sohbette sadece bir kez mesaj iletebilecek.

Tek mesaj iletilebilecek

Dünya çapında 2 milyardan fazla insanın kullandığı mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarının neden olduğu bilgi kirliliğini engellemek için radikal bir karar aldı. WhatsApp, bundan böyle her bir sohbette kullanıcılarına sadece tek bir mesaj iletme kısıtlaması getirdi.

"Amaç, bilgi kirliliğinin önüne geçmek"

Dünya çapında 70 binden fazla insanın öldüğü koronavirüs ile ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçmek için böyle bir adım atıldığı açıklanırken, "Biz, kişisel bir mesajlaşma platformu olarak bu tür mesajların yavaşlatılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz." ifadesi kullanıldı.

Salgından önce 5 mesaja kadar izin vardı

Koronavirüs salgınının başladığı günden beri bu tür mesajların arttığına dikkat çekildi. Eskiden kullanıcıların bu tür 5 mesajı paylaşmasına izin veriliyordu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hsn

ağır cezalar uygulanmazsa boşuna uyarı ile olmaz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23