• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Wall Street Journal, Trump'ı yerden yere vururken Erdoğan'a övgüler yağdırdı

Yeniakit Publisher
2019-10-24 08:21:00 -
Wall Street Journal, Trump'ı yerden yere vururken Erdoğan'a övgüler yağdırdı

Amerikan Wall Street Journal gazetesi bugünkü başyazısında, Suriye'de "harika bir sonuç" elde ettiğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump'ı yerden yere vurdu. Gazete "Erdoğan silip süpürdü; Türkiye Suriye'de istediğini aldı." diyerek Erdoğan'a övgüler yağdırdı.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi bugünkü başyazısında, Suriye'de "harika bir sonuç" elde ettiğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirdi. WSJ, "Bu doğru ama eğer Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'ın ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çıkarlarını kastediyorsa" dedi.

WSJ başyazısında, "Trump'ın Twitter hesabından yapığı açıklamada, 'büyük başarı' olarak lanse ettiği şey, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin Suriye'deki işgalini yaklaşık 20 mil (32 kilometre) derinlikte durdurmayi kabul etmesinden" ibaret. Bu en azından bir süre Kürletin yaşamlarını kurtaracak" diyor ve ekliyor:

"Eskiden ABD'nin yardımıyla kontrol edilen topraklardan çekilme pahasına."

WSJ'ye göre, Türk ve Rus güçlerinin, sınırda ve büyük oranda Suriye'nin kuzeyinde devriye gezecek olmaları, Rusların bölgede güç dengesini kontrol edecekleri anlamına geliyor. ABD'nin terk ettiği, önlerinde iyi seçenek olmayan Kürtler de hayatta kalmak için Ruslarla ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la anlaşmalar yapıyor.

'Trump'ın bahsettiği bölge Esad, Türkiye, Rusya ve İran için güvenli'

WSJ, "Trump 'güvenli bölge'yle övünüyor. Kastettiği Sayın Esad, Türkiye, Rusya ve İran için güvenli bir bölge olmalı" diyor.

Gazetedeki başyazı şöyle noktalanıyor:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Sayın Trump, yaptırımları kaldırarak anlaşılmaz bir şekilde Sayın Erdoğan'a yönelik müsamahalı tavrını sürdürüyor. Amerikalı Pastör Andrew Brunson'ı serbest bırakmak dışında, ki kendisi haksız bir şekilde tutuklanmıştı, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Sayın Trump ya da Amerikan çıkarları için ne yaptığından emin değiliz. Sayın Trump, ABD'nin tüm uyarılarına ve Türkiye'nin NATO üyesi olarak yerine getirmesi gereken yükümlülüklere karşın, Rusya'dan S-400 füzeleri alan Sayın Erdoğan'a yaptırım uygulamayı, onu cezalandırmayı reddetti...

"ABD Temsilciler Meclisi'nde geçen hafta kabul edilen ve Sayın Trump'ın Suriye'den hızla çekilme kararını kınayan yasa tasarısı, Senato'dan da geçmelidir. Bir diğer seçenek de yönetime, S-400'leri konuşlandırdığında ve ABD'nin çıkarlarına zarar verdiğinde Türkiye'ye yaptırım uygulaması talimatı vermektir. Sayın Trump böylesi bir tasarıyı veto edebilir. Ancak dünya o zaman Başkan'ın geri çekilme arzusunun ABD'nin arzusu olmadığını bilmiş olacaktır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdulcabbar

Zındık cereyan, Reis ile Trump’ı bir birine düşman etmeye çalışıyor...Numaraya gelinmeye....

YAŞAR

Bizim muhalefet cenaha baksan, Türkiye kayıp etti derler. Trump'tan gelen mektup için, bu güne kadar ne annesini ne eşini, ne sülalesini, söz atmadık insan bırakmadıkları Recep Tayyip Erdoğan için, birden koruma memuru oldular. Zaten bu durumda çok sevdikleri için değil, aciz göstermek istedikleri için. Ama ne olursa olsun. Sol cenah ne yapıyorsa yapsın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti önündeki bütün engelleri tek tek aşacak ve bulunduğu çoğrafya'da tarihinin getirdiği yükümlülükle güçlü devlet olacaktır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23