• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Virüse rağmen tohum toprakla buluşacak

Yeniakit Publisher
2020-04-02 09:26:00 -
Virüse rağmen tohum toprakla buluşacak

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi (Kayseri Şeker) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 15 bin pancar çiftçisinin zaman geçirmeden pancar tohumlarını ekmeye başlayacağını, Kayseri Şeker’in de gerekli her türlü desteği çiftçilerine sunacağını bildirdi.

Akay yeni ekim dönemine ilişkin şunları dile getirdi: “Dünyanın ve aynı zamanda ülkemizin ağırlıklı gündeminin ‘koronavirüs’ olduğu, dünyanın büyük bölümünde karantina uygulandığı bu günlerde bütün sorunlara rağmen yapılması gereken önemli işler var. Artık bahar geldi ve ülkemizin gıda ihtiyacını karşılamak için tohumların toprakla buluşması gerekiyor.

Çiftçiden büyük fedakarlık

İşte bunu başarmak için; çalışkanlığın, fedakarlığın, ülkesine ve milletine bağlılığın timsali Türk çiftçisi çalışmalarına başladı. Bu çalışmaları başarmak için desteğe ihtiyacı var. Kayseri Şeker bu konuda üzerine düşeni azami ölçüde yerine getiriyor. Sözleşmesini yapan 15 bin çiftçisinin tohum, gübre, mazot vb. ihtiyaçlarını zamanında ve yeterince karşılıyor. Çiftçisini başkalarına muhtaç etmeden gereğini yerine getiriyor. Bu zor günlerde üretim gücünü ortaya koyarak gereken gayreti gösteren aziz çiftçilerimize başarılı ve bereketli bir üretim dönemi dilerken, her türlü fedakarlık ve gayretle çiftçilerimize rehberlik yapan, yardımcı olan, fedakarca onlara sahip çıkan tüm personelimize teşekkür ediyorum.”
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23