• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vekâletle kurban, dünya müslümanlarının yüzünü güldürecek

Yeniakit Publisher
2016-09-01 16:09:00 - 2019-01-31 16:17:28
Vekâletle kurban, dünya müslümanlarının yüzünü güldürecek

Türkiye'deki bazı kurumlar ile insani yardım amaçlı faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, yurt içi ve yurt dışındaki vekaletle kurban bedellerini belirledi.

Yurt içinde, Türkiye Diyanet Vakfı 690, Cansuyu 620, Yardımeli Derneği 700 TL, İHH ise 550 liraya kurban kesecek.

Hayırseverler, kurbanlarını çeşitli bedellerle Afrika'dan Ortadoğu'ya, Balkanlar'dan Latin Amerika'ya kadar dünyanın birçok ülkesinde de yoksulların sofrasına ulaştırabilecek.

İHH

İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH), 2016 Kurban çalışmalarına 'Kurban İbadet; Paylaşmak Kardeşliktir' sloganıyla başladı.

89 ülkede Kurban kesecek olan İHH, mazlum ve ihtiyaç sahiplerine bayram yaşatacak. İHH İnsani Yardım Vakfı bağışçıların kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.  İHH'ya vekâlet aracılığıyla kurban bağışlamak isteyen bağışçılar 550 TL ödeyerek dünyanın istediği ülkesinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Organizasyonun ayrıntıları İHH İnternet Sitesiwww.ihh.org.tr adresinden de ödenebilecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YERYÜZÜ DOKTORLARI

Yeryüzü Doktorları Türkiye Ofisi, Kurban Bayramı'nda Afrika'daki 8 ülkede kurban kesecek. Yeryüzü Doktorları kurban bedelini 380 TL olarak belirlendi.

Yeryüzü Doktorları'nın kurban organizasyonunun ayrıntıları kurumun http://kurban.yyd.org.trsitesinden öğrenilebilir.

CANSUYU DERNEĞİ

Kurulduğu günden bu yana yurt içinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde kurban organizasyonları  düzenleyen Cansuyu Yardımlaşma Derneği, bu yıl da vekaletle kesecek.  

25 ülke ve 60 farklı bölgede kurban organizasyonu yapacak olan dernek bütün kesimleri tek tek kayda alıp daha sonra görüntüleri bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştıracak. 

Cansuyu, bu yıl ülke ve bölgelere göre, bölgelerdeki kurban fiyatları göz önüne alınarak dört farklı kurban bedeli belirledi. Buna göre belirlenen kurban bedelleri şöyle; 

Afrika ve Asya 1 Bölgeleri 350 TL (Kamerun, Çad, Nijer, Burkina Faso, Sudan, Mali, Somali, Etiyopya, Moritanya, Fildişi Sahili, Senegal, Gana, Hindistan, Moro, Moğolistan, Sri Lanka); Asya 2 Bölgesi 400 TL (Arakan Kampları, Pakistan, Bangladeş, Kamboçya); Türkiye, Filistin Kampları, Balkanlar 620 TL; Gazze 1100 TL olarak belirlendi.

Kurban organizasyonu ile ilgili geniş bilgi www.cansuyu.org.tr sitesinden de bilgi alınabilir.

AZİZ MAHMUD HÜDAYİ VAKFI

Hüdayi Vakfı bu yıl da Türkiye'nin yanı sıra yurt dışındaki pek çok ülkede kurban kampanyası yapıyor. Kurbanını Türkiye dışında kestirmek isteyenlerin 450 TL bağış yapmaları gerekiyor.

Hüdayi Vakfı'nın Türkiye için kurban fiyatları ise şu şekilde: Büyükbaş bir hisse 1.150 TL, büyük koç 1.100 TL,  kıvırcık koç 950 TL, kuyruklu koç 850 TL.

Hüdayi Vakfına vekalet vermek isteyenler vakfın www.hudayivakfi.org sitesinden geniş bilgi alabilir.

DİYANET VAKFI

Türkiye Diyanet Vakfı, “Kurbanlarımız kardeşlik için” temasıyla düzenlediği bu yılki Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 215 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise 125 ülkenin 525 bölgesinde görevli ve gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre 225 bin hisse kurbanındini usullere uygun şekilde kesimi yapılarak dağıtımının yapılması hedefleniyor.

Vakıf, kurban bedelini, organizasyona yurt içinden katılarak, kurbanını yurt içinde kestirmek isteyenler için 690, yurt dışında kestirmek isteyenler için ise 500 lira olarak belirledi.

Organizasyon bilgileri vakfın www.diyanetvakfi.org.tr adresinden alınabilir.

KIZILAY

Kızılay, bu yıl ki Kurban organizasyonunda  'Kurban bereketi yılboyu sürsün'  sloganını belirledi.

Kızılay, yurtiçi hisse bedelini 740 TL, yurtdışı hisse bedelini ise 475 TL olarak belirledi.

Kızılay'ın Kurban organizasyonu ile ilgili ayrıntılı bilgi kurumun www.kizilay.org.tr  sitesinden alınabilir.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ

Bu yıl kurbanını Deniz Feneri Derneği aracılığıyla kestirmek isteyenler Yurtiçi için 740 TL; Balkanlar için 480 TL; Filistin için 1100 TL; Suriye için 740 TL; diğer ülkeler 380 TL ödeyecekler.

Kurbanını Deniz Feneri aracılığı ile kestirmek isteyenler Deniz Feneri'nin internet sitesinden www.denizfeneri.org.tr  başvuru yapabilir.

YARDIMELİ DERNEĞİ

Yardımeli Derneği bu yıl da belirlediği bölgelerde kurban faaliyeti yürütecek.

Yardımeli kurban vekalet bedelini Afrika, Asya için 375 TL; Balkanlar için 625 TL; Türkiye, Suriye, Ortadoğu için 700 TL, Filistin-Gazze için ise  800 TL olarak belirledi.

Yardımeli Derneği'nin kurban organizasyonuyla ilgili geniş bilgi derneğin  www.yardimeli.org.tr sitesinden alınabilir

(Dünya Bülteni)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23