• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üzüm sirkesi nasıl yapılır üzüm sirkesi hazırlanışı

Üzüm sirkesi nasıl yapılır? Sirke yapımı oldukça basittir. Bazı püf noktalarını yerine getirdiğinizde, bu şifa deposunun yapımı birkaç dakikanızı alacak ve birkaç gün sadece takip edeceksiniz. Peki ama sirke yapımının püf noktaları nelerdir? Üzüm sirkesi nasıl yapılır? İşte üzüm sirkesi hazırlanışı..

Yeniakit Publisher
2020-01-29 21:48:00 -
Üzüm sirkesi nasıl yapılır üzüm sirkesi hazırlanışı

Üzüm sirkesi nasıl yapılır? Sirke yapımı oldukça basittir. Bazı püf noktalarını yerine getirdiğinizde, bu şifa deposunun yapımı birkaç dakikanızı alacak ve birkaç gün sadece takip edeceksiniz. Peki ama sirke yapımının püf noktaları nelerdir? Üzüm sirkesi nasıl yapılır? İşte üzüm sirkesi hazırlanışı..

Sirkenin ne kadar yararlı olduğunu bilmeyen kalmadı. Fakat fazla tüketildiğinde her besinde olacağı gibi, sirkeninde zararalrı olabilir. İşte sirke yapımı...

Malzemeler

  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1,5 kg. siyah üzüm
  • 2 yemek kaşığı organik bal
  • 1 litre içme suyu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

Üzümleri güzelce yıkayın ve durulayın.

Fazla sularından arınan üzümleri kavanoza yerleştirin. Üzerine nohut, bulgur ve balı ilave edin.

Tahta kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra üzerini ince bir tülbentle kapatın ve lastik geçirin.

Kavanozu ışık almayan, çok da serin olmayan bir ortamda saklayın. Kavanozu 2 günde bir tahta kaşıkla karıştırın.

Tüm üzümler dibe çöktüğü zaman, ortalama 20 günsürecek ve sonrasında çöktüğünde, karıştırmayın. 

Sonra 20 gün tekrar bu şekilde bekletin.

Sirke anasını ve meyveleri süzdürün. Kalan sıvı kısmı kavanozun içine yeniden aktarın ve bir miktar bal ile kaya tuzu ilave ederek karıştırın.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Harun

Yanlış
  • Yanıtla

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı