Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansı arasında uydu ve uzay teknolojileri alanında işbirliği protokolü imzalandı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Japonya Uzay Teknolojileri Bakanı Yosuke Tsuruho ile işbirliği protokolü imza töreni öncesinde gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.
Arslan, uzun süredir Japonya ve Türkiye arasında uzay ve havacılık teknolojilerinde güzel bir işbirliğinin olduğunu söyledi. Amaçlarının uzay ve havacılık teknolojileri alanında Japonya'daki kuruluşların tecrübelerinin Türkiye'deki kurumlarla paylaşılması olduğunu ifade eden Arslan, iki ülke arasında 6 yıldır bu alanda çalışmalar yapıldığını anlattı.
Japonya ile uzay ve havacılık alanında gerçekleştirilen işbirliklerine değinen Arslan, bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversitesi ile geliştirilen UBAKUSAT deneysel uydusunun yıl sonunda Japonya'dan yörüngesine yerleştirileceğini kaydetti. Arslan, şöyle konuştu:
Konuşmaların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansı arasında uydu ve uzay teknolojileri alanında işbirliği protokolü imzalandı.