Umman'da salgının yayılmasını önlemek için 4 vilayette karantina kararı
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Yaz turizm sezonunda Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için 4 vilayet, 13 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde karantina altına alınacak
MUSKAT (AA) - Umman'da yaz turizm sezonunun başlaması sebebiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 4 vilayetin karantinaya alındığı duyuruldu.
Umman resmi haber ajansı ONA'nın haberine göre, Kovid-19'la Mücadele Komisyonu, yaz turizm sezonunun başlaması sebebiyle salgının yayılmasını önlemek için Zufar, Cebel el-Ahdar, Cebel Şems ve Mesire vilayetlerinin 13 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde karantina altına alınmasına karar verdi.
Söz konusu 4 vilayette her türlü turizm faaliyeti ve toplu etkinlik de yasaklanırken, her vilayetin Kovid-19'a ilişkin verilerinin tespit edileceği ve bu doğrultuda önlemlerin değerlendirileceği aktarıldı.
Umman Sağlık Bakanlığının verilerine göre ülkede şu ana kadar Kovid- 19 nedeniyle 83 kişi hayatını kaybetti, 18 bin 198 vaka tespit edildi.