• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ümit Özdağ’ın hoşuna gitmeyecek! Suriye özlenen günlerine dönüyor

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Ümit Özdağ’ın hoşuna gitmeyecek! Suriye özlenen günlerine dönüyor

Komşumuz Suriye'den gelen sevindirici haberler mülteci sömürüsü yapan ırkçı odakları rahatsız etmeye devam ederken, Suriye Turizm Bakanlığı İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklama gündeme bomba gibi düştü. 2026 yılının ilk yarısında ülkeyi ziyaret eden turist sayısında kaydedilen tarihi artış, bölgedeki normalleşmenin ve huzur ortamının en net kanıtı oldu.

Suriye'yi 2026 yılının ilk yarısında ziyaret eden turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 111 artarak, 1 milyon 670 binden 3 milyon 520 bine yükseldi.

Suriye Turizm Bakanlığı İstatistik Kurumundan yapılan açıklamada, geçen yılın aynı döneminde 1 milyon 670 bin olan ziyaretçi sayısının yüzde 111 arttığı belirtildi.

Buna göre, farklı ülkelerden turist sayısı yüzde 448, Arap turist sayısı ise yüzde 107 yükselirken, yılın ilk 6 ayında Suriye'yi ziyaret edenlerin sayısı 3 milyon 520 bine ulaştı.

Kurum yetkilileri, kaydedilen büyüme oranlarının Suriye'ye yönelik güvenin arttığını ve ülkeye olan bölgesel ve uluslararası talebin yükseldiğini gösterdiğini ifade etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet Kar

Bizde geri dönüyorlar sanmıştık.

Özdağ

Aksine, Ümit Özdağ bu konunun bir İsrail projesi olarak Suriyeli Arapların ve Türklerin Türkiye'ye sürülerek yerlerine Kürtlerin yerleştiğini, böylece Kürdistan projesinin Suriye'ye getirilmek istendiğine işaret ediyor. Suriyeli Suriye'de yaşamalı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23