• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ülkede korkunç saldırı! 11 ölü, çok sayıda kaçırılma

Yeniakit Publisher
2019-10-28 08:11:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Ülkede korkunç saldırı! 11 ölü, çok sayıda kaçırılma

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da düzenlenen silahlı saldırı sonucu en az 11 kişi öldü. Saldırganlar çok sayıda kişiyi de kaçırdılar.

Burkina Faso'nun kuzeyinde düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Burkina Faso merkezli infowakat.net sitesinin haberine göre, Soum kentinin Djibo köyünde kimliği belirsiz silahlı kişiler saldırı düzenledi.

Saldırıda 11 sivil yaşamını yitirirken, saldırganlar çok sayıda kişiyi kaçırdı.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinin (OCHA) verilerine göre, güvensizlik durumu nedeniyle ülke genelinde 500 bin kişi yerinden oldu.

7 bölgede OHAL sürüyor

Burkina Faso'da terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırılarda 4 yılda 500'den fazla kişi hayatını kaybetti. Daha önce ülkenin kuzeyinde yoğunlaşan saldırılar, zamanla Togo ve Benin sınırının bulunduğu doğu bölgelerine kaydı. Artan terör olayları nedeniyle Burkina Faso'nun kuzeyi, Sahel bölgesi ile batı ve orta kesimlerinde 1 Ocak 2019'da olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti.

OHAL kararı, Burkina Faso'yu oluşturan 13 bölgenin 7'sinde halen uygulanıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23