• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ufuk Uras'tan Ahmet Davutoğlu'na kötü haber

Yeniakit Publisher
2019-12-04 09:31:00 -
Ufuk Uras'tan Ahmet Davutoğlu'na kötü haber

HDP eski İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın ekibinde yer almak yerine üniversiteye dönerek öğretim üyesi olacak.

Sezai Erhan   yeniakit.com.tr  Yeni parti kurma hazırlığında olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın kurucular kurulunda ismi geçen eski milletvekili Ufuk Uras YeniAkit’e yaptığı açıklamada, “Yeni kurulacak hiçbir partinin kurucuları arasında olmayacağım. Mahkemeyi kazandım yeniden İstanbul Üniversitesinde öğretim üyeliğine döneceğim” ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu ile 3 saat görüşmüştü

Ufuk Uras, 1 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Davutoğlu ile ülkenin durumu ve olası senaryolar üzerine ‘kapsamlı bir görüşme yaptığını’ duyurmuştu. Görüşmenin 3 saat sürdüğünü belirten Uras, Davuoğlu’nun yeni çıkacak kitabını kendisi için imzaladığını söylemişti. Davutoğlu'nun kendisine yeni partiye katılma çağrısı yapmadığını belirten Uras, söz konusu görüşmesinin partisinin genel başkanının bilgisi dahilinde gerçekleştiğini ifade etmişti.

Uras 25 yıl üniversitede çalışmıştı

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde 25 yıl görev yapan Ufuk Uras, 2007 yılında milletvekili seçilince üniversitedeki görevinden ayrılmıştı. Uras’ın, yeniden öğretim üyeliğine dönmek için yapmış olduğu başvuru güvenlik soruşturmasına takılmış kendisi de bunun üzerine açtığı davayı kazanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hus cos

vah vah.temelden sonra makiniste hdp ye sarılmış. demekki bu kadar umutsuz kendinden
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23