• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ücretsiz kolonya ve maske dağıtımına başlandı… Erdoğan mektup da gönderdi: Sakın bunu yapmayın!

Yeniakit Publisher
2020-04-07 15:11:00 - 2020-04-07 15:12:25
Ücretsiz kolonya ve maske dağıtımına başlandı… Erdoğan mektup da gönderdi: Sakın bunu yapmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 65 yaş ve üstü vatandaşlara kolonya ve maske dağıtımına başlandı. Paketlerde Erdoğan'ın mektubu da yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs ile mücadele kapsamında, sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlara ücretsiz kolonya ve maske dağıtılacağını duyurmuştu.

Mektupta dikkat çeken ifadeler

Bugün Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı bekçiler, maske ve kolonyaların dağıtımına başladı. Vatandaşların evlerine götürülen paketlerde ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubu da yer aldı.

"Kesinlikte dışarıya çıkmayın" uyarısı

Mektupta, şu ifadeler yer alıyor: Sizlerden ricam, bu salgın tehdidi ortadan kalkana kadar evlerinizde kalmanız, kesinlikte dışarıya çıkmamanızdır. Sizleri bu salgından koruyabilmemizin en etkili yolu budur.

E-devletten ücretsiz maske talebi

Sadece 65 yaş üstü ile 20 yaş altındakiler hariç tüm vatandaşlar ücretsiz maskelerini e-devlet üzerinden talep edecekler. PTT vatandaşların kapısına kadar ücretsiz maske getirecek. Vatandaşlar, her hafta 1 paket (5 adet) 3 katlı cerrahi maske alabilecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

E-devletten ücretsiz maske nasıl alınır?

Vatandaşlar e devlet üzerinden TC kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek giriş yaptıktan sonra gerekli adres bilgileri iletişim bilgileri ve evdeki bireylerin sayılarını belirterek maske başvurularını yapabilmektedirler. Başvuru yapıldıktan sonra teslimatlar PTT tarafından bildirilen adreslere ücretsiz olarak yapılacaktır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hercai

Yurtdisinda ikamet edenler icin de maske varmi? Merak ettim dogrusu.

emekli42

65 yaş üstü ile 20 yaş altı ve yalnız yaşayan insanlar için bu talimat kusura bakmayınız ama ''EVİNDE ÖL CESEDİN KOKSUN RAHATSIZ OLANLAR SENİ BULSUNLAR VE İŞ MAKİNASI İLE KAZILAN ÇUKURA ATILSIN '' demektir.Allah (cc) sonumuzu hayırlı eyleye.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23